Slecht nieuws voor Ronald van der Meer. De doelman van VVSB heeft in de seizoensouverture bij Hercules (1-1) twee middenhandsbeentjes gebroken. Opvallend genoeg speelde Van der Meer de wedstrijd wel uit.

,,Achteraf gezien is dat niet helemaal verstandig geweest, maar gelukkig is het goed gegaan”, zegt Van der Meer. De keeper kwam in de eerste helft in aanraking met een speler van Hercules, die een sliding inzette. ,,Ik wist eigenlijk meteen dat het foute boel was. Toch wilde ik de wedstrijd afmaken. In de rust is mijn hand ingetaped, waardoor die eigenlijk kant op kon. Maar ik kon geen bal vastpakken en moest maar hopen dat er geen bal in de linkerhoek zou komen. Uiteindelijk heb ik alleen een aantal ballen weggestompt.”

In het ziekenhuis werd de schade aan Van der Meers linkerhand duidelijk. Hij staat minimaal vier weken aan de hand. ,,Ik moet drie of vier weken in het gips. De dokter wil eigenlijk dat ik daarna nog vier weken rust hou, maar ik heb hem meteen verteld dat dat niet gaat gebeuren. Het is niet voor het eerst dat ik iets breek en ik weet uit ervaring dat het sneller kan. Ik hoop binnen vier of vijf weken toch wel weer iets te gaan doen.”

Van der Meer brak eerder zijn pols en enkele vingers. De laatste breuk dateert van drie jaar geleden, weet de Leimuidenaar. ,,Toen speelde ik ook bij VVSB, maar was ik tweede keus achter Marc Hogervorst.” Inmiddels geniet Van der Meer voor het tweede seizoen op rij het vertrouwen van Wilfred van Leeuwen. ,,Ik baal er erg van, want we zijn net begonnen en ik had veel zin in het nieuwe seizoen.” De van Almere City overgekomen Joey Pouw zal vermoedelijk Van der Meers plek innemen.

Foto: Tino Stulen

POPULAIRE BERICHTEN