Dat Jaap van der Plas volgend seizoen toch deel uitmaakt van de A-selectie van Quick Boys verbaast hem zelf ook. De 26-jarige buitenspeler maakte een kleine maand geleden zijn afscheidsboodschap kenbaar en leek op weg naar Noordwijk. Uiteindelijk opteerde Van der Plas toch voor een langer verblijf op Nieuw Zuid. ,,Dit is een keuze puur op clubgevoel.”

,,De club en ik hadden eerst besloten om uit elkaar te gaan”, vertelt Van der Plas. ,,Ik vond dat ik te weinig aan spelen toekwam en van hun kant zagen ze een langer verblijf ook niet zitten. Bovendien zat ik niet op één lijn met Ted Verdonkschot. Uiteindelijk hebben we nog een keer om de tafel gezeten en in een goed gesprek de lucht geklaard. Er is mij toegezegd dat ik een eerlijke kans in de voorbereiding krijg. Naar mijn idee heb ik die afgelopen seizoen niet gehad en dat irriteerde mij.”

Onverwacht

De recente ontwikkelingen zijn voor Van der Plas ook een verrassing.,,Ik had dit niet meer verwacht”, zegt hij. ,,Maar ik speel al twintig jaar bij Quick Boys en ga hier niet snel weg. De club zit in mijn hart. Ik heb nog steeds het gevoel dat ik de kwaliteiten voor Quick Boys 1 heb. Zolang ik de kans krijg, wil ik ervoor gaan.”

Van der Plas had over belangstelling niet te klagen. Hij voerde gesprekken met verschillende clubs. Daarvan was Noordwijk, de club die Quick Boys in 2011 van het kampioenschap afhield, het meest concreet. ,,Ik was met Noordwijk zo goed als rond. Heb daar een aantal goede gesprekken gehad en zag het echt als een uitdaging. Maar uiteindelijk overheerste toch mijn clubgevoel voor Quick Boys.”

Ander systeem

Dat Van der Plas de laatste weken geregeld aan bod komt, speelde ook mee in zijn besluitvorming. Bovendien lijken de tactische plannen van Verdonkschot niet in zijn nadeel. ,,We gaan een iets ander systeem spelen, waarbij ik denk dat mijn kwaliteiten goed tot hun recht komen. Het komt erop neer dat de buitenspelers meer een zwervende rol krijgen.”

Van der Plas verwacht zaterdag in de basis te beginnen als Quick Boys bij DVS ’33 de nacompetitie begint. Hij is vol vertrouwen, ondanks de mindere resultaten van de laatste weken. ,,We hebben de laatste twee wedstrijden niet met onze sterkste elf kunnen spelen. Bovendien waren we al klaar. Zelfs Bayern München kon het niet volledig opbrengen om alles te winnen. De nacompetitie is altijd iets aparts. Ik hoop op een goed resultaat, zodat we het thuis tegen Ajax af kunnen maken. Met een gelijkspel zou ik niet eens ontevreden zijn.”

Foto: Hans van Duijn

POPULAIRE BERICHTEN