Als enige regioclub komt VVSB dit weekeinde nog in actie. De Noordwijkerhouters spelen zondag het inhaalduel bij EVV. In drie eerdere bezoeken aan Echt bleef VVSB steeds zonder punten en ook ditmaal verwacht Peet van der Slot een moeilijke opgave. ,,Voor ons zijn dit altijd lastige wedstrijden, omdat onze eigen spelwijze eigenlijk het tegenovergestelde is van hoe zij spelen”, zegt de verdediger tegen VIDB.

Van der Slot vindt dat VVSB geduldig moet zijn en niet in de val moet lopen. ,,Wij proberen altijd met veel druk vooruit te spelen en er echt een wedstrijd van te maken. Zij loeren op onze fouten om daar van te profiteren, dus we zullen erg scherp moeten zijn en geen onnodige fouten maken.”

Op basis van de ranglijst belooft het een spannende wedstrijd te worden. VVSB staat zevende met 25 punten, op een punt gevolgd door EVV. Beide clubs zijn al vanaf het allereerste uur in de zondagse Topklasse van de partij. ,, Elk jaar hebben ze wel weer een paar nieuwe spelers uit de regio in Limburg of België die het erg goed doen”, stelt Van der Slot.

Na de uitglijder tegen Lienden is VVSB extra gebrand op een goed resultaat. ,,Voor ons zou het erg lekker zijn om de laatste wedstrijd van het jaar te winnen, omdat het verlies tegen Lienden vorige week toch wel een tegenvaller was. Erg zonde, want gezien de andere uitslagen hadden we heel goede zaken kunnen doen.”

Los van het resultaat in Echt kan VVSB tevreden terugkijken, stelt Van der Slot. ,,Al met al hebben we nu al een goede eerste seizoenshelft gehad, waarin we na een moeizame start een mooie serie hebben neergezet. Hopelijk kunnen we zondag aan een nieuwe serie beginnen en die na de winterstop uitbouwen.”

Foto: Tino Stulen

POPULAIRE BERICHTEN