Vorig seizoen drukte Stijn van der Slot al zijn neus aan het venster, maar dit jaar wil de aanvaller zich nadrukkelijker gaan manifesteren bij VVSB. De start is in ieder geval veelbelovend, want de jonge Noordwijkerhouter voorkwam dat VVSB met een nederlaag aan de competitie begon. Van der Slot tekende bij Hercules in de 93e minuut voor de gelijkmaker. ,,Dit is een lekker gevoel”, zegt hij. ,,Als je gelijkmaakt in de laatste minuut moet je blij zijn, maar eigenlijk hadden we moeten winnen.”

Van der Slot zag vanaf de reservebank VVSB goed beginnen, maar daarna Hercules de overhand nemen. ,,Zij raakten een aantal keer de lat en kregen nog meer kansen. Hun spits (Okan Özcelik) was een erg goede voetballer en hij scoorde ook de 1-0.”

In de tweede helft gooide VVSB alle schroom van zich. ,,Wij hebben ze eigenlijk de hele tweede helft onder druk gezet. We merkten dat zij het steeds lastiger kregen.” De mogelijkheden dienden zich aan, maar VVSB wist ze niet te benutten.

Van der Slot, wiens oudere broer Peet al jaren een vaste waarde is, maakte in de zestigste minuut zijn opwachting. Diep in blessuretijd tekende hij voor de gelijkmaker. Even daarvoor had Hercules rood gekregen. ,,Er kwam een voorzet van de rechterkant. In plaats van te kaatsen, draaide ik weg. Ik schoot blind, want wist dat dit onze laatste kans was. De bal ging door de benen van de keeper. Heel lekker.”

Basis

Voor Van der Slot was het zijn eerste officiële goal in de hoofdmacht. Het smaakt voor hem zeker naar meer. ,,Het gaat op de trainingen steeds beter en ik merk dat ik steeds dichte bij het moment kom dat ik een keer in de basis mag beginnen.”

Van der Slot maakte vorige week tegen Quick zijn eerste minuten, na in de voorbereiding door blessures te zijn teruggeworpen. Hij brak zijn pols en had nog een aantal kleine blessures. Van der Slot scoorde tegen Quick ook als invaller. Hij heeft nu in 45 minuten tweemaal gescoord. Dat zijn statistieken om mee thuis te komen.

Foto: Tino Stulen


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 10 sept.
Oefenduels
Rijnsburgse Boys4-2VVSB
Noordwijk3-1SJC
Katwijk8-2DEM
Hillegom5-1Kagia
Za. 14 sept.
Noordwijk5-1ASWH
Excelsior Maassluis1-4Katwijk
Barendrecht0-2FC Lisse
Ter Leede3-2Hoek
FC 's-Gravenzande0-1FC Rijnvogels
Quick Boys 0-2Kozakken Boys
IJsselmeervogels1-1Rijnsburgse Boys
Districtsbeker
Valken' 683-3Forum Sport
VVSB (zat.)1-3Zevenhoven
Legmeervogels3-5Kagia
Van Nispen (zat.)2-3Zandvoort
Warmunda3-5KSD-Marine
Zo. 15 sept.
HBS1-0SJC
Districtsbeker
Hillegom2-4HBC
ROAC0-0Foreholte
Teylingen0-2VUC
Van Nispen (zon.)3-1REMO