Danny van der Vijver zit na een teleurstellend vorig seizoen weer goed in zijn vel bij Rijnsburgse Boys. Hij geldt als de laatste Mohikanen en behoort inmiddels tot het meubilair op de Middelmors, Twaalf seizoenen lang speelt Van der Vijver, geboren en getogen in Rijnsburg, al in het eerste van zijn club. Een unicum tegenwoordig, waar spelers sneller van club lijken te wisselen dan van schoenen.

Van der Vijver verlengde vorige week zijn contract. Hij ziet zichzelf nergens anders meer voetballen. ,,Die ambitie is er niet. Ik ben op mijn plaats hier. Hier hoor ik.” Als er iemand is die een goed beeld van de club kan schetsen, is het de middenvelder wel. ,,Rijnsburg is een professionele club geworden door de jaren heen, maar heeft wel de warme sfeer behouden. En we hebben een fantastische vaste supportersgroep.”

Toch stond de Rijnsburger vorig jaar op het punt om te vertrekken naar Katwijk. Dit uit onvrede over het geringe aantal speelminuten en de vele wisselingen binnen het elftal. ,,Dat was ik zat. Na de winterstop ging het echter veel beter. Toen stond het elftal, werd er minder gewisseld. Eigenlijk wilde ik ook helemaal niet weg. Daarom heb ik mijn besluit ook teruggedraaid.”

Van jaar tot jaar

Dertig jaar is van der Vijver inmiddels. Hoe lang ziet hij zichzelf nog voetballen? ,,Ik bekijk het van jaar tot jaar. Zolang ik het nog leuk vind, blijf ik voetballen.” Door zijn drie treffers tegen FC Lisse (zijn eerste hattrick) afgelopen zaterdag stormde hij de top tien binnen op de topscorerslijst aller tijden van de Uien. Hij bevindt zich met 51 treffers in een illuster rijtje met beroemde namen uit het verleden zoals Martin de Louw, Peter Freke, Jac. den Heijer en alltime topscorer Martijn Gootjes met 106 treffers.

In twaalf seizoenen voetbal behaalde Van der Vijver talloze prijzen. De drie kampioenschappen noemt hij de absolute hoogtepunten van zijn carrière. ,,Maar ook de duels tegen betaald voetbalclubs zijn altijd speciaal.”

De kans dat er dit seizoen een vierde kampioenschap bij komt is nog altijd aanwezig, al is de kans klein. ,,Als we zaterdag van IJsselmeervogels winnen, doen we weer helemaal mee. Dan kan het echt nog, want de kwaliteit hebben we. Maar verliezen we, dan moeten we weer naar beneden kijken. Zo’n rare competitie is het.”

Tekst: Tom van der Wilt

Foto: Hans Heemskerk

POPULAIRE BERICHTEN