Sinds 15 maart staat hij al aan de kant en nog altijd is de rentree van Danny van der Vijver nog niet aanstaande. De middenvelder van Rijnsburgse Boys, die kampt met een botkneuzing in z’n enkel, wacht zelfs binnenkort een kijkoperatie. Als de ingreep volgens plan verloopt, kan de Rijnsburger in november de training hervatten.

,,Het schiet nog niet echt op”, zegt Van der Vijver met gevoel voor understatement. In het met 3-0 gewonnen duel tegen Excelsior Maasluis ging het mis en sindsdien heeft de Rijnsburger geen bal meer aangeraakt.

,,Eerst heb ik een tijd niets gedaan en de laatste weken heb ik een paar keer geprobeerd om te joggen, maar de dag erna kreeg ik steeds een reactie en werd de enkel dik.” Een nieuw bezoek aan het ziekenhuis vorige week bracht uitsluitsel. ,,De arts wil opereren. Misschien is er sprake van kraakbeenbeschadiging. Dat kunnen ze dan gelijk verhelpen.”

Dat er nu pas is besloten tot een kijkoperatie wekt misschien enige verbazing. Waarom is daar voor de zomer al niet voor gekozen? Van der Vijver legt uit: ,,Op de MRI-scan, die voor de zomer is gemaakt, was er niets raars te zien.” De Rijnsburger is niet gefrustreerd dat het zo lang heeft geduurd voordat er is besloten tot een ingreep. ,,Dat is altijd achteraf praten. Ik ben blij dat er nu iets aan gedaan wordt.”

Vader

Toch duurt het nog even voordat de middenvelder onder het mes gaat. De thuissituatie van Van der Vijver staat een snelle ingreep in de weg. Binnen een aantal weken wordt de middenvelder voor de tweede keer vader en omdat Van der Vijver na de kijkoperatie twee weken op krukken moet lopen, is besloten om even te wachten. ,,Het zou niet praktisch zijn en ook op m’n werk kan ik nu niet gemist worden, want m’n collega is twee weken op vakantie.”

Van der Vijver heeft de afgelopen maanden wel gewoon het ritme aangehouden van een fitte selectiespeler ,,Op trainingsavonden ben ik op de club en fiets ik op de hometrainer. Zo blijf ik betrokken en houd ik m’n conditie op peil.”

Na de operatie, die naar verwachting eind september plaatsheeft, moet Van der Vijver binnen zes weken terug op het trainingsveld staan volgens de artsen. De Rijnsburger blijft echter voorzichtig. ,,Met een botkneuzing weet je het nooit. Ik wacht het rustig af.”

Tekst: Tom van der Wilt

Foto: Hans Heemskerk

POPULAIRE BERICHTEN