,,Twee keer scoren. Da’s lang geleden”, grijnsde Danny van der Vijver na het met 4-1 gewonnen duel tegen GVVV. De middenvelder, die vorig seizoen de eerste seizoenshelft door blessureleed miste, voelt zich momenteel weer superfit. Met de Uien wil de geboren en getogen Rijnsburger dit jaar hoge ogen gooien in de Topklasse. ,,Dat past ook bij een club als Rijnsburgse Boys. Het teleurstellende afgelopen seizoen vraagt om revanche. Zowel voor de club als voor mezelf.”

Dat Van der Vijver als jongen van de club wekelijks met de aanvoerdersband om de arm het veld opstapt, maakt hem naar eigen zeggen enorm trots. ,,Dat ding zit me als gegoten”, vertelt de 31-jarige captain die bezig is aan zijn veertiende (!) seizoen in de A-selectie van de geelzwarten. Om die reden draagt Van der Vijver ook een karrenvracht ervaring met zich mee. Ervaring die hij in dienst wil stellen van zijn team, waarmee hij dit seizoen om de hoofdprijs mee wil doen.

Vertrouwd
Terugkijkend op de seizoenstart van Rijnsburgse Boys heersen er dubbele gevoelens bij Van der Vijver. ,,Tegen Spakenburg openden we sterk door met 3-0 te winnen. Een week later lieten we ons volledig aftroeven bij DVS ’33. We konden de bal gewoon niet goed in de ploeg houden. Dat was een enorme domper. Tegen GVVV pakte de trainer het anders aan door terug te vallen op het voor ons vertrouwde 4-3-3. Dat spelletje beheersen we al jaren. Die wijziging pakte goed uit. Bij 4-4-2 of 3-5-2 mag echt niemand verzaken, anders heb je een groot probleem. Dat bleek een week geleden wel. Bovendien kom ik zelf in een 4-3-3 systeem het beste tot mijn recht. Dat is echt mijn spelletje. Dat heb je kunnen zien.”

Met die laatste opmerking doelde Van der Vijver op de openingsfase van de wedstrijd. Vanaf achttien meter joeg de aanvoerder het leer snoeilhard in de winkelhaak. Om na rust, weliswaar met behulp van GVVV-goalie Jansen, voor de 2-0 te zorgen. ,,Marvin Wijks legde de bal bij de openingsgoal panklaar voor me neer. Daarna was het een kwestie van uithalen. Heerlijk als-ie er zo invliegt. Uiteindelijk kwamen we op 3-0 en vatten we het daarna even te gemakkelijk op. GVVV kwam toen terug, maar in de slotfase maakten we het alsnog af.”

 Met zes punten uit drie duels ligt Rijnsburgse Boys op koers voor een hoge notering in de Topklasse. Waarin het allemaal gaat eindigen is voor Van der Vijver vooralsnog koffiedik kijken. ,,Zolang mogelijk meedoen om een topplaats is onze ambitie. Voor mezelf heb ik me dit seizoen tien doelpunten als doel gesteld. Dat moet haalbaar zijn”. Afgaande op de twee goals tot nu toe ligt Van der Vijver wat dat betreft al voor op die ambitie.

Tekst: Leo Schrama

Foto: Hans Heemskerk


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 27 aug.
Oefenduels
Valken '6820.00Teylingen
Hoofddorp 20.15Van Nispen (zat.)
VVSB (zat.) 20.00Overbos
Za. 31 aug.
Noordwijk 14.30Koninklijke HFC
GVVV14.30Rijnsburgse Boys
FC Lisse 14.30Harkemase Boys
Barendrecht 14.30Ter Leede
AZSV 14.30FC Rijnvogels
Katwijk 15.30ASWH
Jong Sparta 15.30Quick Boys
VVSB 18.00DOVO
Districtsbeker
Teylingen 15.00Forum Sport
SJC (zat.) 16.00VVSB (zat.)
VUC17.00Valken'68
Kagia 17.00Hillegom
DSOV 17.00Van Nispen (zat.)
Foreholte 17.00UVS
Zo. 1 sep.
Alcides 14.00SJC
Oefenduels
Van Nispen (zon.14.00HBS 2