,,Twee keer scoren. Da’s lang geleden”, grijnsde Danny van der Vijver na het met 4-1 gewonnen duel tegen GVVV. De middenvelder, die vorig seizoen de eerste seizoenshelft door blessureleed miste, voelt zich momenteel weer superfit. Met de Uien wil de geboren en getogen Rijnsburger dit jaar hoge ogen gooien in de Topklasse. ,,Dat past ook bij een club als Rijnsburgse Boys. Het teleurstellende afgelopen seizoen vraagt om revanche. Zowel voor de club als voor mezelf.”

Dat Van der Vijver als jongen van de club wekelijks met de aanvoerdersband om de arm het veld opstapt, maakt hem naar eigen zeggen enorm trots. ,,Dat ding zit me als gegoten”, vertelt de 31-jarige captain die bezig is aan zijn veertiende (!) seizoen in de A-selectie van de geelzwarten. Om die reden draagt Van der Vijver ook een karrenvracht ervaring met zich mee. Ervaring die hij in dienst wil stellen van zijn team, waarmee hij dit seizoen om de hoofdprijs mee wil doen.

Vertrouwd
Terugkijkend op de seizoenstart van Rijnsburgse Boys heersen er dubbele gevoelens bij Van der Vijver. ,,Tegen Spakenburg openden we sterk door met 3-0 te winnen. Een week later lieten we ons volledig aftroeven bij DVS ’33. We konden de bal gewoon niet goed in de ploeg houden. Dat was een enorme domper. Tegen GVVV pakte de trainer het anders aan door terug te vallen op het voor ons vertrouwde 4-3-3. Dat spelletje beheersen we al jaren. Die wijziging pakte goed uit. Bij 4-4-2 of 3-5-2 mag echt niemand verzaken, anders heb je een groot probleem. Dat bleek een week geleden wel. Bovendien kom ik zelf in een 4-3-3 systeem het beste tot mijn recht. Dat is echt mijn spelletje. Dat heb je kunnen zien.”

Met die laatste opmerking doelde Van der Vijver op de openingsfase van de wedstrijd. Vanaf achttien meter joeg de aanvoerder het leer snoeilhard in de winkelhaak. Om na rust, weliswaar met behulp van GVVV-goalie Jansen, voor de 2-0 te zorgen. ,,Marvin Wijks legde de bal bij de openingsgoal panklaar voor me neer. Daarna was het een kwestie van uithalen. Heerlijk als-ie er zo invliegt. Uiteindelijk kwamen we op 3-0 en vatten we het daarna even te gemakkelijk op. GVVV kwam toen terug, maar in de slotfase maakten we het alsnog af.”

 Met zes punten uit drie duels ligt Rijnsburgse Boys op koers voor een hoge notering in de Topklasse. Waarin het allemaal gaat eindigen is voor Van der Vijver vooralsnog koffiedik kijken. ,,Zolang mogelijk meedoen om een topplaats is onze ambitie. Voor mezelf heb ik me dit seizoen tien doelpunten als doel gesteld. Dat moet haalbaar zijn”. Afgaande op de twee goals tot nu toe ligt Van der Vijver wat dat betreft al voor op die ambitie.

Tekst: Leo Schrama

Foto: Hans Heemskerk


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Di. 12 nov.
Districtsbeker
SJC2-4SVC '08
Oefenwedstrijd
Katwijk6-4FC Lisse
Warmunda 3-0Ter Leede 2
Do. 14 nov.
Oefenwedstrijd
Ter Leede2-2SJC
Za. 16 nov.
Noordwijk2-0HHC Hardenberg
FC Lisse4-2SteDoCo
Sporting Leiden3-3VVSB (zat.)
ASWH0-1Quick Boys
Warmunda4-7Hazerswoude Boys
Katwijk2-0De Treffers
Koninklijke HFC2-1Rijnsburgse Boys
VVSB0-2GOES
Districtsbeker
FC Rijnvogels4-1Roda '76
Brielle1-0Kagia
Zo. 17 nov.
ASC14.00Foreholte
Van Nispen (zon.)14.00Spaarnwoude