Een paar weken geleden leek FC Lisse de titel voor het oprapen te hebben. Na twee keer achter elkaar puntenverlies te hebben geleden, is het kampioenschap ineens een stuk minder zeker. Na de 3-2 nederlaag tegen nummer drie MMO is het verschil met Den Hoorn geslonken tot twee punten. ,,We maken het spannend”, zegt trainer Laurens van der Voort.

Tot de rust was er niets aan de hand, volgens de oefenmeester. Beide ploegen werden nauwelijks gevaarlijk. Hoe anders was dat na rust. Vlak na het fluitsignaal stond de 1-0 al op het scorebord. ,,We begonnen ongeconcentreerd. Het stond niet goed en toen lag ie in het mandje.”

Een blunder van doelman Mark de Bruin betekende de 2-0. ,,Vanaf toen zijn we va banque gaan spelen en kwamen we goed terug.” Lisse creëerde vanaf dat moment opeens wel kansen. Roy Kuipers en David Verweij brachten hun ploeg weer naast MMO.

In de slotseconden ging het echter alsnog mis. ,,We verspeelden op het middenveld knullig de bal en daar kwam een strafschop uit. Als je het zo weggeeft, verdien je het ook niet om te winnen. Zij waren gesloopt. Van deze ploeg moesten we gewoon winnen. Dat deden we niet, dus hebben we het slecht gedaan”, aldus een kritische Van der Voort.

Tekst: Tom van der Wilt