Trainers hebben tegenwoordig de neiging om het verloop van een wedstrijd aan de hand van allemaal technische en tactische zaken te verklaren. Laurens van der Voort, coach van Lisse zondag, deed daar na afloop van het duel tegen ROAC (2-1) niet aan mee. Zijn ploeg was gewoon de gelukkigste van de twee geweest, stelde hij. ,,Het kon allebei de kanten op. ROAC had net zo goed kunnen winnen. Het zit ons de laatste tijd niet tegen.”

Van der Voort sprak van een kwalitatief hoogstaand duel. ,,Ik ben de afgelopen weken negatief geweest over ons spel geweest, maar we hebben nu gewoon goed gespeeld. Het was een leuke, sportieve wedstrijd met veel kansen. Ik heb er met veel plezier naar gekeken, al blijft het natuurlijk ook razend spannend.”

Rick van Dijk kopte twaalf minuten voor tijd de winnende binnen. ROAC was vlak na rust op voorsprong gekomen. Na een uur spelen maakte gelegenheidslinksback Bas Vermeulen met een mooi schot de gelijkmaker: 1-1.

Opgetogen

Lisse trok de zege uiteindelijk over de streep en boekte zijn derde overwinning op rij. ,,Ik zie het weer helemaal zitten”, glunderde Van der Voort. ,,Ik ben ervan overtuigd dat ons beste spel nog moet komen. We hebben nu zes tegenstanders gehad en we zijn nog geen enkele keer minder geweest. Ik had het er nog met zoon Dorus over. Wij hebben nu al bijna meer punten dan Teylingen vorig seizoen.” De Sassenheimers degradeerden kansloos uit de Tweede Klasse.

Bovendien is de zondagtak van Lisse nog verre van compleet. Onder meer verdedigers David Verweij en Bram Prins ontbreken nog. ,,David is een kanjer. Met hem zijn we koppend achterin ook veel sterker. Bas Vermeulen doet het als rechtspoot op links goed, maar Bram is links en dat vergemakkelijkt de opbouw toch. Als die jongens terugkomen, ontstaat er ook weer meer concurrentie en dat is ook een goede zaak.”

Samenvatting Alphen Stad FM, vanaf minuut 17,30

[youtube id=”l5yvXkFTbtA” width=”620″ height=”360″]


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Za. 25 mei
Quick Boys3-1ONS Sneek
Noordwijk4-0Eemdijk
SteDoCo2-5FC Lisse
ASWH3-1SJC
Ter Leede2-0FC 's-Gravenzande
RKAV Volendam3-5FC Rijnvogels
Valken '684-3SVC '08
Van Nispen (zat.)1-2Lugdunum
VVSB (zat.)3-1Be Fair
VVC FC1-1Kagia
Koninklijke HFC4-0Katwijk
GVVV6-5Rijnsburgse Boys
VVSB6-2FC Lienden
Zo. 26 mei
FC Boshuizen1-2Hillegom
Teylingen2-1HVV
Foreholte1-1ONA