Trainers hebben tegenwoordig de neiging om het verloop van een wedstrijd aan de hand van allemaal technische en tactische zaken te verklaren. Laurens van der Voort, coach van Lisse zondag, deed daar na afloop van het duel tegen ROAC (2-1) niet aan mee. Zijn ploeg was gewoon de gelukkigste van de twee geweest, stelde hij. ,,Het kon allebei de kanten op. ROAC had net zo goed kunnen winnen. Het zit ons de laatste tijd niet tegen.”

Van der Voort sprak van een kwalitatief hoogstaand duel. ,,Ik ben de afgelopen weken negatief geweest over ons spel geweest, maar we hebben nu gewoon goed gespeeld. Het was een leuke, sportieve wedstrijd met veel kansen. Ik heb er met veel plezier naar gekeken, al blijft het natuurlijk ook razend spannend.”

Rick van Dijk kopte twaalf minuten voor tijd de winnende binnen. ROAC was vlak na rust op voorsprong gekomen. Na een uur spelen maakte gelegenheidslinksback Bas Vermeulen met een mooi schot de gelijkmaker: 1-1.

Opgetogen

Lisse trok de zege uiteindelijk over de streep en boekte zijn derde overwinning op rij. ,,Ik zie het weer helemaal zitten”, glunderde Van der Voort. ,,Ik ben ervan overtuigd dat ons beste spel nog moet komen. We hebben nu zes tegenstanders gehad en we zijn nog geen enkele keer minder geweest. Ik had het er nog met zoon Dorus over. Wij hebben nu al bijna meer punten dan Teylingen vorig seizoen.” De Sassenheimers degradeerden kansloos uit de Tweede Klasse.

Bovendien is de zondagtak van Lisse nog verre van compleet. Onder meer verdedigers David Verweij en Bram Prins ontbreken nog. ,,David is een kanjer. Met hem zijn we koppend achterin ook veel sterker. Bas Vermeulen doet het als rechtspoot op links goed, maar Bram is links en dat vergemakkelijkt de opbouw toch. Als die jongens terugkomen, ontstaat er ook weer meer concurrentie en dat is ook een goede zaak.”

Samenvatting Alphen Stad FM, vanaf minuut 17,30

[youtube id=”l5yvXkFTbtA” width=”620″ height=”360″]


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 13 aug.
Oefenduels
Koninklijke HFC3-4Ter Leede
FC Lisse0-1Katwijk
FC 's-Gravenzande0-3Rijnsburgse Boys
Noordwijk0-1VVSB
Quick Boys1-2Jong ADO Den Haag
Foreholteafg.Warmunda
Do. 15 aug.
Oefenduels
Quick Boys6-1TAC'90
Za. 17 aug.
KNVB-beker
VVSB2-4Harkemase Boys
FC Lisse1-2Ajax (ama.)
Ter Leede1-4Fortuna Wormerveer
FC Rijnvogels0-4O.S.S.'20
Oefenduels
Koninklijke HFC2-2Rijnsburgse Boys
Noordwijk4-0OJC Rosmalen
SJC5-0DTS Ede
Zandvoort4-0Valken '68
Hillegom2-1Van Nispen (zat.)
VVSB (zat.)2-2VVC
Katwijk4-0Velsen
Zo. 18 aug.
Oefenduel
ASC3-3Foreholte
Hillegom0-3DEM
VVH/Velserbroek3-2Van Nispen (zon.)