Trainer Hein van Heek spreekt van een buitenkansje. De selectie van FC Rijnvogels was eigenlijk vol, maar voor Jaap van Duijn werd graag een uitzondering gemaakt. ,,Na het eerste officiële gesprek waren we er al uit”, vertelt de aanvaller. ,,Op het eerste gezicht zag het er direct goed uit.”

,,Dit is gewoon de beste keuze”, vertelt Van Duijn. ,,Er was ook interesse van wat clubs hier verder vandaan, maar ik wilde sowieso een club in de buurt, ook vanwege mijn  werk. Rijnvogels is een warme club die een mooie ontwikkeling heeft doorgemaakt.”

Deur naar Quick Boys open
Van Duijn sprak ook met Quick Boys, zijn grote liefde. ,,Er is contact geweest met Quick Boys, maar we zijn er niet uitgekomen”, stelt de Katwijker. ,,Ik wil wel benadrukken dat het een positief en goed overleg was. De deur naar Quick Boys staat voor de toekomst gewoon nog open. Toch voelt het voor mij beter om naar Rijnvogels te gaan, ook omdat er in het verleden wat dingen gebeurd zijn. Daarnaast heeft het financiële aspect in mijn keuze ook een rol gespeeld. Ik heb net een huis gekocht. Daarom is het belangrijk om het financieel goed op orde te hebben.”

Van Duijn laat zich verrassen wat hij op de Kooltuin gaat aantreffen. ,,Ik spreek de trainer deze week voor het eerst en ontmoet volgende week de groep. Dan zullen we zien wat het niveau van de selectie is en op welke gebieden we ons nog moeten verbeteren.”

Van Duijn 2

De aanvaller weet ook hoe het werkt: hij zal zich eerst moeten bewijzen. ,,Ik zal moeten knokken voor mijn ‘plekkie’. En waar ik zal gaan spelen, dat zien we in de loop der tijd wel. Iedereen weet dat ik graag vanaf links kom, maar bij Noordwijk heb ik ook centraal in een 4-4-2-systeem gespeeld.”

Hein van Heek zat in Londen toen Rijnvogels en Van Duijn tot een akkoord kwamen. Hij stelt dat de Kooltuinbewoners niet over een nacht ijs zijn gegaan. ,,We hadden de selectie rond en dat is ook naar buiten gecommuniceerd. Maar Jaap heeft zich na zijn vertrek bij Noordwijk min of meer bij ons aangemeld en de technische commissie is daar vervolgens op ingesprongen. Er is eerst goed overleg geweest, waarbij we de voor’s en de na’s tegen elkaar hebben weggezet. Het staat buiten kijf dat Jaap een goede voetballer is. Maar we hadden natuurlijk ook al afspraken gemaakt met andere spelers. Dat is voor een trainer rot. Maar al met al was dit voor ons een buitenkansje.”

Compliment
Dat Rijnvogels erin slaagt een speler van het kaliber Van Duijn te strikken, tekent de ontwikkeling van de club, vindt ook Van Heek. ,,Dat is een compliment naar ons toe, want hij had meerdere opties. Ik denk dat hij vooral heel graag in de buurt wilde blijven spelen. En Jaap is na een wedstrijd een keer langsgekomen om de jongens te feliciteren. Dat betekent dat hij wel al wat gasten kent.”

Bang dat de aanvaller voor problemen gaat zorgen, is Van Heek niet. ,,Ik heb begrepen dat hij het zichzelf bij Quick Boys moeilijk heeft gemaakt en dat hij bij Noordwijk is weggestuurd omdat hij niet in de Hoofdklasse wilde spelen. Dan zit er voor ons maar één ding op: we moeten zorgen dat we erin blijven volgend seizoen”, sluit Van Heek grijzend af.

Foto’s: Ron van der Linden


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Din. 15 okt.
Oefenwedstrijden
FC Lisse 1-1Quick Boys
Don. 17 okt.
VVSB1-0RKVV DEM
Zat. 19 okt.
Docos 14.30Kagia
Van Nispen (zat.) 14.30Soccer Boys
Valken'68 14.30RCL
VVSB (zat.) 14.30 FC VVC
FC Boshuizen 14.30Warmunda
Zon. 13 okt.
SDO14.00SJC
Forholte 14.00VV Wilhelmus
Hillegom 14.00HMSH
Teylingen 14.00HVV
VVH/Velserbroek 14.00Van Nispen (zon.)