Met grote voorsprong werd Jaap van Duijn gekozen als linksbuiten in het Elftal van het Jaar. Binnen een dag had de aanvaller al zo’n ruime voorsprong opgebouwd dat hij niet meer viel te achterhalen. Hij is na Mike Derlagen en Milan Hoek de derde speler van Quick Boys die wordt verkozen.

Intern op Nieuw Zuid werd er na de selectie van middenvelder Hoek besloten om vol op Van Duijn in te zetten. Maximaal drie spelers per club mogen namelijk acteren in het VIDB-elftal. Om te voorkomen dat de aanvaller niet meer verkiesbaar was, besloten club en supporters om niet (teveel) op andere spelers te stemmen en alles op de vleugelaanvaller te zetten omdat Van Duijn in hun ogen het meest recht had op een uitverkiezing.

Zelf heeft de speler het allemaal niet zo gevolgd. ,,Ik weet dat er een interne poll is gehouden en dat er is besloten om op mij te stemmen. Maar zo’n grote voorsprong had ik ook niet verwacht. Er was met bijvoorbeeld Koen Bosma en Koen Fokkema toch hele goede concurrentie. Het is altijd een leuk gebaar zo’n uitverkiezing.”

Vlugge Japie

De uitverkiezing van ‘Vlugge Japie’, zoals de bijnaam van de rappe linksbuiten luidt, is afgaande op zijn spel terecht. Als geen ander drukt de verloren zoon, die sinds dit seizoen weer actief is op Nieuw Zuid, zijn stempel op het spel van Quick Boys. Met fraaie vrije trappen en dito voorzetten staat Van Duijn aan de basis van veel treffers van zijn ploeg. De aanvaller vindt dat zijn spel vooral de laatste weken het aankijken weer waard is. ,,Ik heb een paar mindere wedstrijden gespeeld rond de winterstop. De laatste tijd ben ik weer beslissend voor de ploeg, net zoals ik dat was voor de winter. Dat geeft altijd een goed gevoel.”

Met nog vijf duels te gaan bedraagt de achterstand op koploper Sparta Nijkerk nog altijd zeven punten. De tijd begint te dringen, zo niet is het bijna al onmogelijk geworden om nog de titel te pakken. ,,Het geloof is er nog, maar het wordt heel lastig. Sparta zal zaterdag punten moeten laten liggen.”

Mocht Sparta punten morsen, staat er over anderhalve week op De Ebbenhorst een regelrechte kraker op de rol. Bij drie punten zet Quick Boys de druk er vol op. ,,Maar winnen ze zaterdag dan kunnen ze tegen ons al kampioen worden. En winnen wij onverhoopt, is het verschil nog vier punten met drie duels. Dat is denk ik ook genoeg voor Sparta.”

Zuur

Het is lang geleden dat de Katwijkers cijfermatig zo’n goed seizoen draaien, toch wordt dat hoogstwaarschijnlijk niet beloond met een kampioenschap. ,,Dat is zuur, tref je een ploeg die het nog beter doet. Dat tekent wel de kracht van Sparta. Alle complimenten zijn op zijn plaats.”

De slotfase gaat Quick Boys in met een fitte groep. Ook spits Jeroen Ketting, die is hersteld van een enkelblessure kan weer ingezet worden. ,,Jeroen traint weer mee en lijkt fit. Ik weet niet precies hoe hij zich voelt, maar hij heeft, schat ik, niet zoveel ritme nodig gezien zijn ervaring. Weinig blessures en schorsingen kunnen het verschil maken in deze fase van de strijd.”

Komende zaterdag wacht thuis Montfoort, uitgerekend de ploeg waartegen de Katwijkers hun slechtste wedstrijd van het seizoen speelden. Uit ging de ploeg met 3-0 het schip in. ,,Dat gaan we rechtzetten. Dat verzeker ik je”, besluit Van Duijn.

Tekst: Tom van der Wilt

Foto: Hans van Duijn

POPULAIRE BERICHTEN