Rijnsburgse Boys verspeelde zaterdag voor de tweede keer op rij punten. Nadat de Rijnsburgers vorige week niet verder kwamen dan een 1-1 gelijkspel tegen hekkensluiter Excelsior Maassluis, redde de nummer vier in de Topklasse zaterdag een punt bij Hoek: 2-2. ,,Ik denk dat we uiteindelijk blij mogen zijn met een gelijkspel”, concludeerde Martin van Eeuwijk.

Lange tijd leek Rijnsburgse Boys af te stevenen op de eerste nederlaag in 2015. Laagvlieger Hoek kwam door doelpunten van Guillaume Clinckemaillie en Sam de Munter tien minuten na rust op een comfortabele 2-0 voorsprong. Van Eeuwijk gaf de Uien echter snel weer hoop en Renee Troost zorgde zelfs voor een punt. Hoek liet de Rijnsburgers in de slotfase nog twee keer ontsnappen.

,,We komen goed terug, maar hadden de wedstrijd dus ook nog zomaar kunnen verliezen”, zei Van Eeuwijk terecht. De middenvelder zag Rijnsburgse Boys een moeizame eerste helft spelen. ,,We hadden het lastig met de tegenwind. Uit het niets komen zij op voorsprong en maken ze ook de 2-0. Na de 2-2 hadden we ze liggen, maar Hoek wist zich nog te herpakken.”

Erg slordig

Van Eeuwijk vond dat Rijnsburgse Boys veel te slordig speelde in Zeeland. ,,Het veld was moeilijk te bespelen, waardoor we al snel voor de lange bal kozen. De trainer zei in de rust dan ook dat we meer over de grond moesten spelen. Dat pakte goed uit. We waren in de tweede helft een stuk feller en Hoek liep steeds meer achteruit.”

,,Je verwacht tegen Excelsior Maassluis en Hoek meer dan twee punten te pakken”, aldus Van Eeuwijk. ,,Zeker als je naar de stand kijkt, is het zonde dat dat niet is gebeurd. Maar goed, je kan niet alles winnen. We laten te veel punten liggen tegen de op papier kleinere ploegen.”

Met de koppositie is Van Eeuwijk naar eigen zeggen niet echt bezig. ,,We willen zoveel mogelijk punten pakken en het seizoen met een goed gevoel afsluiten. Het is jammer dat we in het begin veel schade hebben opgelopen, maar dat valt nu niet meer te veranderen.”

Hoek – Rijnsburgse Boys 2-2 (1-0). 17. Clinckemaillie 1-0, 52. De Munter 2-0, 54. Van Eeuwijk 2-1, 75. Troost 2-2

Rijnsburgse Boys, Van Nieuwkoop; Sardar, Troost, Hessing, Westmaas; Van den Boogaart, Van Eeuwijk, Van der Vijver; Koemans, Ignacio, Wijks.

Tekst: Jeroen Bijma

Foto;: Hans Heemskerk