,,Het was geen topwedstrijd, maar het was hard nodig”, stelt Martin van Eeuwijk. Zijn club Rijnsburgse Boys won met 2-0 bij Excelsior Maassluis, mede door een treffer en een assist van de spelmaker. Door de driepunter bezetten de Uie nu de negende plaats op zes punten van koploper Kozakken Boys.

,,We hebben verdiend gewonnen, maar het onszelf te moeilijk gemaakt. Als we een aantal situaties beter uitspelen, hadden we het eerder kunnen beslissen.”

Van Eeuwijk zette zijn ploeg een paar minuten voor rust voorsprong. Een afgeslagen bal kwam bij de Lissenaar terecht, waarna hij de bal langs de doelman van de bezoekers schoot: 0-1. Resham Sardar en Raily Ignacio lieten daarna goede kansen onbenut om het duel in het slot te gooien. Het duurde tot vijf minuten voor tijd voordat Ignacio op aangeven van Van Eeuwijk zijn elftal in veilige haven schoot.

Aanhaken

De middenvelder ziet zijn ploeg wel groeien. ,,Het staat nu beter organisatorisch gezien. We gaven weinig weg. Al is Excelsior Maasluis ook geen wonderploeg. We hebben afgelopen weken veel punten laten liggen. Nu komen de weken dat we de punten moeten pakken. Met Hoek en Sneek in het vooruitzicht moeten we zorgen dat we aanhaken bij de subtop.”

,,Als dat lukt, ben ik er heilig van overtuigd dat het nog een mooi seizoen kan gaan worden”, vervolgt Van Eeuwijk. ,,Het ziet er naar uit dat we Danny van der Vijver na de winterstop weer kunnen inzetten. Bart Freke doet ook weer oefeningen met de bal. Het is alleen de vraag of hij alsnog moet worden geopereerd. Trappen met de bal gaat, alleen is het afwachten of hij ook met z’n wreef kan schieten.”

Tekst: Tom van der Wilt

Archieffoto: Hans Heemskerk


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 20 aug.
Oefenduels
Valken '680-1DEM 2
Teylingen 2-0Kagia
Van Nispen (zat.)2-1FC Lisse 2
Wo. 21 aug.
Oefenduels
ARC20.00Foreholte
Do. 22 aug.
Oefenduels
Hoofddorp20.15Hillegom
Za. 24 aug.
Scheveningen14.30Katwijk
Ter Leede14.30VVSB
Hoek14.30FC Lisse
Rijnsburgse Boys15.00De Treffers
Quick Boys15.30Noordwijk
Oefenduels
Noordwijk 210.30Van Nispen (zat.)
FC Rijnvogels11.30SJC
Valken '6812.00Excelsior Maassluis 2
Kagia14.30VVSB (zat.)
Teylingen15.00Ter Leede 2
Zo. 25 aug.
Oefenduels
Hillegom14.00ZSGOWMS
Van Nispen (zon.)14.00Onze Gazellen