FC Rijnvogels slaagde met vlag en wimpel voor zijn debuut in de Hoofdklasse. Toch bleef Hein van Heek nuchter na de 2-1 zege op Smitshoek, die gepaard ging met fris en aanvallend voetbal.

,,Natuurlijk kunnen er dingen beter”, zei Van Heek. ,,Conditioneel zaten we er na tachtig minuten doorheen, maar gelukkig voor ons had Smitshoek hier nog eerder last van. Daarnaast kon de afronding beter. Maar het was een verdiende overwinning. Verdedigend stond het als een huis, en toen bij een 1-1 stand de spits van Smitshoek oog in oog met keeper Peter Messemaker kwam te staan konden we op hem vertrouwen.”

De doelstelling van Rijnvogels is handhaving in de Hoofdklasse. Van Heek: ,,Na één succesvolle wedstrijd gaan we de doelstelling natuurlijk niet aanpassen. We krijgen in de eerste vijf wedstrijden, vier directe concurrenten en Quick Boys. Pas daarna gaan we kijken waar we staan. Als we in februari al de beoogde 35 punten hebben gehaald gaan we onze doelstelling natuurlijk aanpassen.”

Volgende week mag FC Rijnvogels naar Rotterdam. XerxesDZB staat dan op het programma. De bakermat van onder andere Faas Wilkes, Coen Moulijn en Willem van Hanegem. Hopelijk voor Rijnvogels kan  men daar aan de goede seizoensstart een positief vervolg geven.

Tekst: Matthijs Snepvangers

Foto: Piet van Kampen


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 10 sept.
Oefenduels
Rijnsburgse Boys4-2VVSB
Noordwijk3-1SJC
Katwijk8-2DEM
Hillegom5-1Kagia
Za. 14 sept.
Noordwijk5-1ASWH
Excelsior Maassluis1-4Katwijk
Barendrecht0-2FC Lisse
Ter Leede3-2Hoek
FC 's-Gravenzande0-1FC Rijnvogels
Quick Boys 0-2Kozakken Boys
IJsselmeervogels1-1Rijnsburgse Boys
Districtsbeker
Valken' 683-3Forum Sport
VVSB (zat.)1-3Zevenhoven
Legmeervogels3-5Kagia
Van Nispen (zat.)2-3Zandvoort
Warmunda3-5KSD-Marine
Zo. 15 sept.
HBS1-0SJC
Districtsbeker
Hillegom2-4HBC
ROAC0-0Foreholte
Teylingen0-2VUC
Van Nispen (zon.)3-1REMO