FC Rijnvogels heeft gisteren goede zaken gedaan tegen GHC. De ploeg van Hein van Heek won met 0-1 van de Tricolores uit Leiden door een doelpunt van Martin Onderwater. Door deze winst blijft het verschil tussen Rijnvogels en Swift zeven punten en komt het kampioenschap voor de Kooltuinbewoners steeds dichterbij.

Dat vindt ook trainer Hein van Heek. ,,Het kampioenschap zit in ons achterhoofd, maar we moeten ons wel blijven focussen op de komende wedstrijden en die gewoon blijven winnen. Er heerst een algehele rust in het team en het zou niet goed zijn als we het kampioenschap nu laten liggen.”

Op de vraag of de zege verdiend was, antwoordde Van Heek bevestigend. Rijnvogels kreeg na een rommelige openingsfase veel kansen, maar Thomas Dijk, Martin Onderwater en Mitchel Beijersbergen wisten al deze mogelijkheden niet te benutten.

Na zes minuten spelen in de tweede helft werd de wedstrijd gestaakt. Vlak voor rust had de scheidsrechter zich bij een corner verstapt. Hij wilde het nog proberen in de tweede helft, maar tevergeefs. Na een klein half uurtje werd de wedstrijd hervat door een andere scheidsrechter.

Voor beide ploegen een lastige situatie, maar Rijnvogels kwam ondanks het rommelige begin van de tweede helft op voorsprong door Martin Onderwater. De aanvaller rende op de keeper af en door diens benen scoorde hij het enige doelpunt van deze wedstrijd. Ook na de openingstreffer creëerde het team van Van Heek veel kansen, maar de verlossende 0-2 wilde maar niet vallen. GHC lukte het één keer dicht bij het doel te komen, maar deze kans werd door keeper Peter Messemaker verijdeld.

Volgende week speelt Rijnvogels thuis tegen de nummer elf RCL.

Tekst: Danny van den Bosch