Voor FC Lisse breken spannende tijden aan. De ploeg van Misha Salden zakte de voorbije weken af op de ranglijst en staat nu dertiende, een nacompetitieplek. Zaak is dat Lisse punten gaat pakken, om te beginnen morgen tegen Excelsior Maassluis. VIDB blikt met middenvelder Richard van Heulen vooruit op het belangrijke treffen.

De laatste overwinning van de blauw-gelen dateert van bijna een maand geleden toen Barendrecht met de staart tussen de benen Ter Specke verliet. ,,We hebben daarna verzuimd om een goede stap naar boven te zetten”, zegt van Heulen. ,,Tegen Noordwijk (2-2, red.) waren we de gelukkigste de laatste twintig minuten. En vorige week bij Ter Leede verloren we denk ik terecht.”

Remises

Voor de winterstop was Lisse maar liefst acht wedstrijden ongeslagen. Een plek in de subtop leek haalbaar. Van Heulen betreurt dat Lisse toen niet door kon drukken. ,,Op dat moment ontbrak het geluk dat we niet meer wedstrijden wonnen. Met al die gelijke spelen schiet je uiteindelijk niet veel op.”

De middenvelder wil het niet als excuus aanvoeren, maar noemt de vele blessures als grootste oorzaak voor de mindere prestaties. ,,Wij hebben niet zo’n grote groep als Rijnsburgse Boys, waar 22 spelers allemaal in het eerste kunnen spelen. Wij moeten blessures opvangen met talentvolle jonge spelers. Je kan niet van hen verwachten dat zij gelijk de kar trekken.”

,,Met Rik Vermeulen, Mo Messaoud, Lars Rauws en Mark de Vries missen we al langer vier steunpilaren. De eerste twee waren onze topscorers vorig seizoen. En Mark is een van de beste keepers uit de Topklasse. Het loopt nu niet zoals gepland en gehoopt. Maar in deze competitie gaat het niet alleen om kwaliteit. Je moet ook een beetje geluk hebben en een brede selectie bezitten.”

Rentree De Vries? 

Een meevaller is dat Mark de Vries mogelijk onder de lat terugkeert. ,,Hij heeft vol meegetraind deze week. Het is aan de trainer en Mark om te beslissen of hij fit genoeg is om te spelen”, zegt van Heulen. Trainer Misha Salden laat weten dat er nog niets beslist is.

Tegenstander Excelsior kent juist een heel goed seizoen. De ploeg van Cesco Agterberg staat vierde en heeft slechts vijf punten achterstand op koploper IJsselmeervogels.  ,,Zij hebben niks te verliezen.” Van Heulen waarschuwt vooral voor de lengte bij de tegenstander. ,,We zullen niet teveel corners en vrije trappen moeten weggeven. Daar ligt hun kracht.”

De oud-speler van Telstar heeft het volste vertrouwen in een goede afloop. ,,Wij moeten keihard werken en onze duels winnen. Dan komt vanzelf naar boven dat we ook goed kunnen voetballen. En we zullen onze kansen moeten afmaken. Wij hebben misschien iets teveel kansen nodig om te scoren. Van vijf kansen maken wij er misschien een. Andere ploegen krijgen twee kansen en halen daar het maximale rendement uit. Daar valt nog wel winst te behalen.”

Tekst: Tom van der Wilt

Foto: Hubert Habers


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Za. 7 dec.
Excelsior'31 2-2FC Lisse
Ter Leede 4-3VVOG
SC Feyenoord 3-0FC Rijnvogels
SVC'083-2Kagia
Valken'68 3-1DoCoS
VVSB (zat.) 1-1Be Fair
Roodenburg 0-4Warmunda
IJsselmeervogels 4-2Noordwijk
Quick Boys 1-1Excelsior Maassluis
Rijnsburgse Boys 1-0TEC
Sparta Nijkerk 3-1VVSB
Van Nispen (zat.) 1-2Westlandia
Koninklijke HFC 1-1Katwijk
SV Hillegom 5-1Teylingen
Zo. 8 dec.
SJC0-3RKAVV
Foreholte2-1Concordia
Zwanenburg 3-1Van Nispen (zon.)