Het verblijf van Kevin van Kippersluis bij Quick Boys blijft beperkt tot een seizoen. Midweeks werd bekend dat het contract in ‘goed overleg’ is ontbonden. Van Kippersluis hoopt zijn carrière te gaan vervolgen in het buitenland.

Quick Boys bracht een summiere verklaring naar buiten dat de wegen met Van Kippersluis zouden gaan scheiden ondanks een doorlopende verbintenis. Gevraagd naar de reden van zijn vertrek verwijst Van Kippersluis naar dat bericht.

“Dat is gewoon hoe het is”, vertelt de net 29 jaar geworden spits. “Het komt erop neer dat we allebei meer van de samenwerking hadden verwacht. Helaas is dat op een bepaalde manier niet gelukt. Daarom gaan we in goed overleg uit elkaar. Zij gunnen mij iets anders en ik gun het Quick Boys dat ze mijn plek met een andere speler kunnen invullen.”

Voorkeur voor buitenland
Van Kippersluis speelde eerder in Indonesië, Zweden, Spanje en Cyprus, en hoopt opnieuw buiten de landsgrenzen aan de slag te gaan. “Mijn ambitie is om in het buitenland te gaan voetballen. Komt dat voorbij, dan komt het voorbij.”

Over belangstelling heeft de Hilversummer naar eigen zeggen niet te klagen. “Door mijn staat van dienst in het verleden is er altijd wel interesse. We gaan zien hoe het gaat lopen.”

Met drie goals heeft Van Kippersluis niet bepaald een productief seizoen achter de rug. Hij is dan ook zelfkritisch. “Ik had ook meer van mezelf verwacht, had belangrijker voor de club willen zijn. Voor mijn gevoel was ik aardig aan het seizoen begonnen, maar vervolgens raakte ik geblesseerd. Ik heb toen echt zitten kwakkelen. In de tweede seizoenshelft kenden we als team een goede periode, maar helaas konden we het niet goed afsluiten.”

Gevraagd naar een verklaring voor dat slechte slot houdt Van Kippersluis de kaken op elkaar. “Dat durf ik niet te zeggen.”

Al met al verlaat Van Kippersluis Nieuw Zuid niet met een wrang gevoel. “Het is een fantastische club. Ik heb hier een leuke tijd gehad en ook geen gezeik.”

Foto: Orange Pictures

POPULAIRE BERICHTEN