VVSB-trainer Wilfred van Leeuwen moest na het laatste fluitsignaal van de onderhoudende, maar met 0-1 verloren clash tegen koploper WKE wel even een paar keer slikken. ,,We hebben vandaag drie punten verloren, vind ik. Dat is zuur en vooral ook duur”, mopperde de oefenmeester. ,,Vooral van die tegengoal ben ik goed ziek. Drie fouten in vier seconden. Dat was gewoon Vierde Klasse-niveau”.

Terwijl kort daarvoor de spelers van de ambitieuze thuisploeg gedesillusioneerd richting kleedkamer waren afgedropen, vierde het WKE-collectief in de middencirkel de overwinning uitbundig. Woonwagen Kamp Emmen was dit voorjaar door talloze financiële perikelen sportief bijna dood en begraven, maar is als door een wonder uit haar as herrezen. Het mag zich na vijf wedstrijden zelfs de (trotse) koploper in de zondagse Topklasse noemen. Dat is vooral te danken aan de formidabele vechtlust die de ploeg uit Emmen op het veld tentoonspreidt. Strijdend voor elke meter maakte de ploeg van trainer Paul Weerman de 90 minuten vol. En omdat ook de thuisploeg zich niet onbetuigd liet, ontstond er een duel waarin van goed voetbal lang niet altijd sprake was, maar toch boeide.

WKE                                            Een stijlvolle omhaal in het strafschopgebied van VVSB

De thuisploeg schoot zich echter lelijk in de voet. Voetballend mocht VVSB zich de betere noemen, maar eenmaal in de WKE-zestien ontbrak het aan een afwerker. Bovendien zat er altijd een Emmens voet of anders lichaamsdeel in de weg om voor succes te kunnen zorgen.

,,We gingen goed van start, zetten meteen veel druk en leken op weg naar een vroege voorsprong. Helaas gingen we al snel mee in het spel van WKE door teveel de lange bal te hanteren”, draaide Van Leeuwen de film van beginfase terug. Daarbij had zijn ploeg de pech dat Bas Ruigrok al snel met een enkelblessure moest afhaken.

Bekooij/VVSB/WKE                                             Bekooij wordt fel gedekt door zijn directe tegenstander

,,Na de thee schroefden we het tempo meer op en ook toen leken we kansrijk voor de winst”, stelt Van Leeuwen. ,,Het ging echter telkens mis in de eindfase. Tja, en toen kwam die 0-1. Eerst vergaten we op rechts om de voorzet eruit te halen, vervolgens stond er een verdediger lucht te dekken, waarna ook de keeper nog te ver voor zijn doel stond.” De boomlange Henk Bakker pakte het cadeautje uit door de bal met het hoofd en via een sierlijke boog over de verbouwereerde Ronald van der Meer tegen de touwen te deponeren (0-1). Behalve Van der Meer mochten ook Zwart en Van der Slot zich de kritiek van hun oefenmeester aantrekken.

,,Eigenlijk zijn we daarna te laat echt wakker geworden’’, vervolgde Van Leeuwen. ,,Bovendien moet je ook een beetje geluk hebben als je tegen zo’n verdedigingsblok moet opboksen. Dat ontbrak er vandaag ook aan.”

Weliswaar ging het in de slotfase met invaller en aanspeelpunt Giovalli Serbony wel beter, maar verder dan twee schoten van captain Vladimir Jozic die het doel maar net misten en een flipperkastachtige situatie voor het WKE-doel kwam VVSB niet. Tommy Bekooij leek in blessuretijd dat ene punt toch nog veilig te gaan stellen, maar de aanvaller strandde in het zicht van de haven. WKE liep toen al op zijn laatste benen, maar miste via Junior Albertus nog wel de mogelijkheid op de 0-2. Dat zou teveel van het goede zijn geweest, hoewel de redding van Van der Meer na afloop geenszins als een pleister op de wonde aanvoelde.

VVSB -WKE 0-1 (0-0). 66. Bakker 0-1

VVSB: Van der Meer, Van der Slot, Zwart, Kraaijvanger, (83. Zigo Tichem), Vijlbrief, Jozic, Ruigrok (6. Schell), Van Niel, Parami, Bekooij, Tavilla (57. Serbony)

Tekst: Leo Schrama

Foto’s: Tino Stulen


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 27 aug.
Oefenduels
Valken '6820.00Teylingen
Hoofddorp 20.15Van Nispen (zat.)
VVSB (zat.) 20.00Overbos
Za. 31 aug.
Noordwijk 14.30Koninklijke HFC
GVVV14.30Rijnsburgse Boys
FC Lisse 14.30Harkemase Boys
Barendrecht 14.30Ter Leede
AZSV 14.30FC Rijnvogels
Katwijk 15.30ASWH
Jong Sparta 15.30Quick Boys
VVSB 18.00DOVO
Districtsbeker
Teylingen 15.00Forum Sport
SJC (zat.) 16.00VVSB (zat.)
VUC17.00Valken'68
Kagia 17.00Hillegom
DSOV 17.00Van Nispen (zat.)
Foreholte 17.00UVS
Zo. 1 sep.
Alcides 14.00SJC
Oefenduels
Van Nispen (zon.14.00HBS 2