,,Ik heb geen zin om ons in een wrak te praten”, zei Wilfred van Leeuwen na de 0-3 thuisnederlaag van VVSB tegen Leondas. De Noordwijkerhouters weigerden te profiteren van de nederlaag van koploper FC Lienden en het gelijkspel van UNA. Na een rode kaart in de eerste helft voor Jordy Zwart beleefde VVSB verder een vrij kansloze middag. Is er sprake van een vormcrisis bij de paars-gelen?

Van Leeuwen wilde daar niks van weten. ,,Als wij zelf niks meer creëren, dan wil ik dat wel zo noemen, maar we creëren genoeg. Ik heb vandaag ook weer zo’n twaalf kansen geteld. We hadden in de eerste tien minuten al het verschil moeten maken.”

Noodlot

De trainer zag in de goede openingsfase Serbony, Van Niel en Kraaijvanger kansen missen. Laatstgenoemde was er nog het dichtste bij toen hij de bal na een afslagen corner op de lat trapte. Na een verder redelijke eerste helft sloeg vlak voor rust het noodlot toe. Zwart duelleerde met Grootenboer. De aanvaller van de Rotterdammers won dat duel en kon alleen op Ronald van der Meer af gaan. Zwart trok Grootenboer naar de grond en mocht met rood vertrekken.

,,Laat ik maar niks over de scheidsrechter zeggen”, zei Van Leeuwen. Op de beslissing van de leidsman viel echter weinig af te dingen. Zwart onthield Grootenboer een directe scoringskant en de rode kaart leek dus terecht.

Zwart

Het bezorgde de supporters van VVSB in ieder geval geen prettige tweede helft.  Met tien man kon VVSB geen vuist meer maken en trok Leonidas de wedstrijd terecht naar zich toe. ,,We verdedigen gewoon dramatisch. Het is net alsof we vierdeklassers zijn. Dat is scherpte. Daar valt niet op te trainen”, tierde Van Leeuwen.

Hand in eigen boezem

Verdediger Peet van der Slot zag ook dat VVSB verdedigend door de mand viel tegen Leonidas. Hij stak daarmee de hand ook in eigen boezem. ,,Ik ging niet vrijuit bij de laatste twee goals. Van Waas kon bij de 0-3 te makkelijk wegdraaien en bij de 0-2 liet ik me makkelijk weg zetten. Het mag gewoon niet”, is Van der Slot eerlijk.

De VVSB-rechtsback was voornamelijk niet te spreken over de tweede helft, toen VVSB het met een man minder moest doen. ,,Je weet dat het lastig gaat worden met tien man. Ik denk dat als die rode kaart niet was gevallen, dat we gewoon met 2-0 of 3-0 hadden kunnen winnen. Maar verder is de overwinning voor Leonidas gewoon terecht. Die fouten bij ons gebeuren gewoon te vaak.”

Wat er nu moet gebeuren om aan deze negatieve reeks een einde te maken? Van der Slot weet het logische antwoord: ,,Gewoon winnen volgende week in Haarlem.” En zo kon er toch nog een lachje vanaf bij Van der Slot na een vervelende middag.

VVSB – Leonidas 0-3 (0-1). 42. Van Waas 0-1 (penalty), 65. Van der Sande 0-2, 79. Van Waas

Rode kaart: 41. Zwart (VVSB)

VVSB: Van der Meer, P. van der Slot, Zwart, Kraaijvanger, Vijlbrief, Jozic, Ruigrok, Van Niel, Parami, Serbony (67. S. van der Slot), Tavilla (64. Van Laere)

Tekst: Frank Venema

Foto’s: Tino Stulen