Als Spakenburg aanklopt, is het niet eenvoudig om nee te zeggen. Frans van Niel deed het toch, al ging hij niet over één nacht ijs. ,,Ik heb serieus overwogen daar heen te gaan, maar ik wil met VVSB in de Tweede Divisie gaan spelen.”

,,Ik heb de opties bekeken. Mijn gevoel ging in eerste instantie al uit naar VVSB, maar het is toch niet de minste club die aanklopt”, vertelt Van Niel met gevoel voor understatement. ,,Uiteindelijk heb ik een goed gesprek gehad met VVSB en de club liet hun waardering blijken. Ze wilden me erg graag behouden.”

En dus kreeg Van Niel ook een financieel aantrekkelijk voorstel. ,,Dat hoort allemaal in het plaatje”, vertelt de middenvelder, die vooral het sportieve belang zwaar vindt wegen. ,,We willen met z’n allen een stapje maken en de Tweede Divisie halen. De trainer blijft en hopelijk ook het grootste gedeelte van de spelersgroep. Daar ga ik wel vanuit. Het vooruitzicht van de Tweede Divisie is erg aanlokkelijk.”

Grootser en mooier
Wat dat betreft heeft Spakenburg zich misschien op het verkeerde moment gemeld. ,,Ik weet zeker dat als de Tweede Divisie niet was gekomen, het een heel andere overweging was geweest. Het zaterdagvoetbal is grootser en mooier. Daarnaast bevalt de zaterdag als speeldag me wel, omdat je dan nog iets aan je weekend hebt. Als we het halen, gaan we ook met VVSB regelmatig op zaterdag spelen. Dat is mooi.”

Hoewel zijn leeftijd (27 jaar) het wellicht niet direct zou impliceren, behoort Van Niel tot de ervaren spelers. Hij is één van de langst zittende spelers in de selectie. Er is wederzijds sprake van een goede band. ,,Dit is mijn achtste seizoen en we hebben samen veel meegemaakt. De club heeft een bijzonder plekje in mijn hart. Ik zal dus ook niet 1/2/3 weggaan.”

Frans van Niel                                             Van Niel reikt dit seizoen regelmatig tot grote hoogte

Van Niel is dit seizoen ouderwets goed op dreef en clubtopscorer van de paarsgelen. Zelf vindt hij het al langere tijd beter gaan. ,,Eigenlijk sinds de winterstop van vorig seizoen. Toen hebben we een heel goede reeks neergezet en zijn we ook beter gaan voetballen.”

De voormalig speler van ADO Den Haag denkt te weten waarom hij beter rendeert. ,,Iedereen is beter bewust van zijn eigen kwaliteiten. We gaan eerst kijken of er gevoetbald kan worden, en eventueel daarna pas de lange bal spelen. Ik ben iemand die je over de grond moet bereiken. Het is belangrijk dat ik ook veel bij het strafschopgebied van de tegenstander kom.”

Eerder liet trainer Wilfred van Leeuwen na zijn contractverlenging weten met VVSB een rol van betekenis te willen spelen in de Tweede Divisie. Acht Van Niel dat ook haalbaar? ,,Dat is moeilijk te zeggen. Ik denk wel dat we ploegen tegen zullen komen die lekker willen voetballen, net als ons. Het zullen hele andere wedstrijden worden dan nu. Ik ben ervan overtuigd dat we ook in de Tweede Divisie onze winstpartijen zullen pakken. Maar laten we ons eerst maar plaatsen.”

Foto’s: Tino Stulen


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 22 okt.
Districtsbeker
Voorschoten '971-1Kagia *w.n.s.
Oefenwedstrijd
OFC 1-1Quick Boys
Za. 26 okt.
GVVV14.30Noordwijk
SteDoCO14.30VVSB
Ter Leede14.30Jong Almere City FC
Ajax (ama.)14.30FC Lisse
Achilles Veen14.30FC Rijnvogels
DSO14.30Valken'68
Kagia14.30Wateringse Veld
FC Oudewater14.30VVSB (zat.)
Kozakken Boys15.00Katwijk
Quick Boys15.00Scheveningen
Van Nispen (zat.)15.00Berkel
Warmunda15.00LSVV '70
Rijnsburgse Boys15.30AFC
Zo. 27 okt.
Alphense Boys14.00SJC
DOSR14.00Hillegom
Laakkwartier14.00Foreholte
Wippolder14.00Teylingen
Voorschoten '9714.00Van Nispen (zon.)