Het gaat van kwaad tot erger bij Rijnsburgse Boys. Na de beschamende nederlaag tegen Hoek wisten de Rijnsburgers ook bij ONS Sneek niet tot scoren te komen. In Friesland werd het 1-0 voor de thuisploeg. Nog maar twee punten bedraagt het gat met de rode streep.  De oorzaken waarom het niet wil lukken zijn onderhand allemaal wel opgenoemd.

Het ontbreken van Danny van der Vijver en Bart Freke wordt regelmatig genoemd. Een andere oorzaak is dat topscorer Raily Ignacio in een vormcrisis verkeert. De spits, die vorig jaar bijna alles tot een doelpunt promoveerde, kreeg ook tegen Sneek kansen op een treffer, maar faalde in de afwerking. Doelman Richard van Nieuwkoop zag het met lede ogen aan. ,,Vorig seizoen lukte alles bij Raily, nu even niet. Misschien doet dat toch ook wat met het hele team. Dat zou kunnen. Voor mij is het ook gissen.”

Van Nieuwkoop. ,,We hebben een mindere periode. We moeten het op de rails zien te krijgen. Dat is momenteel lastiger dan gedacht.”

De enige treffer van de middag kwam voort uit een strafschop veroorzaakt door Leon Tol. Chris de Wagt haalde de trekker over en kroonde zich tot matchwinnaar. ,,De eerste helft speelden we gewoon slecht”, stelt Van Nieuwkoop. ,,Ik had het gevoel dat we niet alles gaven. Na de rust hebben we ervoor gevochten, maar maakten we de kansen niet af.” Ignacio en Martin van Eeuwijk lukten het niet om het leer achter de Sneek-doelman te krijgen.

Sfeer goed

Geluiden dat het niet goed binnen de groep zou zitten, wijst Van Nieuwkoop resoluut van de hand. ,,Dat is het probleem niet. Voor de wedstrijden en tijdens trainingen is de sfeer gewoon goed. Na een wedstrijd is het logischerwijs wat minder.” Dat de Uien voor de tweede week op rij verloren van een elftal dat niet bekendstaat om zijn fijnbesnaarde voetbal, moet te denken geven. ,,Dat ben ik helemaal met je eens. Tegen karakterploegen komen we nu niet tot ons recht.”

Toch ziet Van Nieuwkoop nog genoeg kansen. ,,Het verschil met de nummer drie is zes punten. Waar we nu staan is Rijnsburg-onwaardig. Dat moeten we zien om te draaien. Het is zaak dat we de resterende potjes tot de winterstop winnen.”

Ook Van Nieuwkoop weet dat het steeds moeilijker wordt om uit de hoek te kruipen waar de klappen vallen. ,,Dat zag je aan Katwijk vorig seizoen. Onbegrijpelijk dat zij degradeerden. Wij zullen de krachten moeten vinden om deze situatie om te draaien. Dat lukte vorig seizoen ook.”

Tekst: Tom van der Wilt

Foto: Hans Heemskerk


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 10 sept.
Oefenduels
Rijnsburgse Boys4-2VVSB
Noordwijk3-1SJC
Katwijk8-2DEM
Hillegom5-1Kagia
Za. 14 sept.
Noordwijk5-1ASWH
Excelsior Maassluis1-4Katwijk
Barendrecht0-2FC Lisse
Ter Leede3-2Hoek
FC 's-Gravenzande0-1FC Rijnvogels
Quick Boys 0-2Kozakken Boys
IJsselmeervogels1-1Rijnsburgse Boys
Districtsbeker
Valken' 683-3Forum Sport
VVSB (zat.)1-3Zevenhoven
Legmeervogels3-5Kagia
Van Nispen (zat.)2-3Zandvoort
Warmunda3-5KSD-Marine
Zo. 15 sept.
HBS1-0SJC
Districtsbeker
Hillegom2-4HBC
ROAC0-0Foreholte
Teylingen0-2VUC
Van Nispen (zon.)3-1REMO