Het gaat van kwaad tot erger bij Rijnsburgse Boys. Na de beschamende nederlaag tegen Hoek wisten de Rijnsburgers ook bij ONS Sneek niet tot scoren te komen. In Friesland werd het 1-0 voor de thuisploeg. Nog maar twee punten bedraagt het gat met de rode streep.  De oorzaken waarom het niet wil lukken zijn onderhand allemaal wel opgenoemd.

Het ontbreken van Danny van der Vijver en Bart Freke wordt regelmatig genoemd. Een andere oorzaak is dat topscorer Raily Ignacio in een vormcrisis verkeert. De spits, die vorig jaar bijna alles tot een doelpunt promoveerde, kreeg ook tegen Sneek kansen op een treffer, maar faalde in de afwerking. Doelman Richard van Nieuwkoop zag het met lede ogen aan. ,,Vorig seizoen lukte alles bij Raily, nu even niet. Misschien doet dat toch ook wat met het hele team. Dat zou kunnen. Voor mij is het ook gissen.”

Van Nieuwkoop. ,,We hebben een mindere periode. We moeten het op de rails zien te krijgen. Dat is momenteel lastiger dan gedacht.”

De enige treffer van de middag kwam voort uit een strafschop veroorzaakt door Leon Tol. Chris de Wagt haalde de trekker over en kroonde zich tot matchwinnaar. ,,De eerste helft speelden we gewoon slecht”, stelt Van Nieuwkoop. ,,Ik had het gevoel dat we niet alles gaven. Na de rust hebben we ervoor gevochten, maar maakten we de kansen niet af.” Ignacio en Martin van Eeuwijk lukten het niet om het leer achter de Sneek-doelman te krijgen.

Sfeer goed

Geluiden dat het niet goed binnen de groep zou zitten, wijst Van Nieuwkoop resoluut van de hand. ,,Dat is het probleem niet. Voor de wedstrijden en tijdens trainingen is de sfeer gewoon goed. Na een wedstrijd is het logischerwijs wat minder.” Dat de Uien voor de tweede week op rij verloren van een elftal dat niet bekendstaat om zijn fijnbesnaarde voetbal, moet te denken geven. ,,Dat ben ik helemaal met je eens. Tegen karakterploegen komen we nu niet tot ons recht.”

Toch ziet Van Nieuwkoop nog genoeg kansen. ,,Het verschil met de nummer drie is zes punten. Waar we nu staan is Rijnsburg-onwaardig. Dat moeten we zien om te draaien. Het is zaak dat we de resterende potjes tot de winterstop winnen.”

Ook Van Nieuwkoop weet dat het steeds moeilijker wordt om uit de hoek te kruipen waar de klappen vallen. ,,Dat zag je aan Katwijk vorig seizoen. Onbegrijpelijk dat zij degradeerden. Wij zullen de krachten moeten vinden om deze situatie om te draaien. Dat lukte vorig seizoen ook.”

Tekst: Tom van der Wilt

Foto: Hans Heemskerk


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Di. 12 nov.
Districtsbeker
SJC20.00SVC '08
Oefenwedstrijd
Katwijk20.00FC Lisse
Warmunda 20.00Ter Leede 2
Do. 14 nov.
Oefenwedstrijd
Ter Leede19.00SJC
Za. 16 nov.
Noordwijk14.30HHC Hardenberg
FC Lisse14.30SteDoCo
Sporting Leiden14.30VVSB (zat.)
ASWH15.00Quick Boys
Warmunda15.00Hazerswoude Boys
Katwijk15.30De Treffers
Koninklijke HFC15.30Rijnsburgse Boys
VVSB18.00GOES
Districtsbeker
FC Rijnvogels14.30Roda '76
Brielle14.30Kagia
Zo. 17 nov.
ASC14.00Foreholte
Van Nispen (zon.)14.00Spaarnwoude