width=

Het is inmiddels algemeen bekend dat VVSB voor het eerst sinds lange tijd een gedaantewisseling heeft ondergaan op selectiegebied. Maar liefst tien nieuwe voetballers streken neer op De Boekhorst. Niels van Pelt was daar één van. Hij kwam deze zomer over van HBS en kwam zaterdag tegen Barendrecht (1-1) als invaller het veld in. 

Na afloop van het duel op De Bongerd keek de middenvelder nog even terug op het duel. ,,Ik denk dat er meer in had gezeten, zeker als je die kans in de laatste minuut zag”, doelde de nieuwkomer op de kans van Frans van Niel kort voor het einde.

,,We hadden hem hier over de streep kunnen trekken, maar in de eerste helft hadden we al op 0-2 moeten komen. Ik denk dat het gelijkspel wel terecht was, maar we hadden deze wedstrijd, net zoals elke week, kunnen winnen.”

,,Nu ze in de Tweede Divisie zaten, had ik het gevoel dat ik het gewoon moest doen.”

De ploeg van Mark Schenning leek op een rustige middag af te gaan, maar raakte de controle over de wedstrijd kwijt na de gelijkmaker. Van Pelt zag het vanaf de bank gebeuren en kreeg een déjà vu gevoel.

,,Als we een tegengoal krijgen, lijkt het wel of we helemaal van slag raken, terwijl er niks aan de hand is. Dan denk ik: laten we gewoon door gaan met waar we gebleven zijn. Mentaal lukt het dan niet op dat moment.”

Senang
De middenvelder lijkt zijn draai inmiddels gevonden te hebben op De Boekhorst. De invaller werd naar Noordwijkerhout gehaald door Wilfred van Leeuwen, maar zag de trainer naar FC Eindhoven vertrekken. Ook onder Schenning voelt Van Pelt zich goed bij VVSB. Zijn overgang kwam deze zomer niet als een verrassing: hij stond al een paar jaar op de radar van de paars-gelen.

,,Ik ben al twee keer eerder benaderd door VVSB, maar toen zaten ze nog in de Topklasse en dat was het hetzelfde niveau als HBS. Nu ze in de Tweede Divisie zaten, had ik het gevoel dat ik het gewoon moest doen.”

,,Het is een club met ambitie en een bepaalde visie en een groep mensen waarmee ze dat willen doen. Het is geen club die met veel geld smijt en de beste spelers haalt van andere clubs en vervolgens kijkt waar het schip strandt. Dat past bij mij als persoon ook goed.”

,,Bij HBS heb ik geloof ik op acht van de elf posities gespeeld.”

Van Pelt staat bekend om zijn multifunctionaliteit en dat is iets wat niet altijd in zijn voordeel werkt. De consultant van beroep kan op alle posities op het middenveld spelen en heeft bij zijn vorige clubs ook regelmatig achterin gespeeld. De middenvelder heeft daarom vaak van zijn medespelers en vrienden het advies gekregen om zich op andere posities te richten.

,,Dat je multifunctioneel bent is niet altijd een voordeel, nee. Bij HBS heb ik geloof ik op acht van de elf posities gespeeld. Waar de trainer me neerzet zal ik m’n best doen, maar mijn voorkeur gaat uit naar het middenveld. Ik denk dat ik daar beter tot mijn recht kom.”

Goede relatie
De middenvelder weet dat hij keihard zal moeten werken op precies in die linie een plek te bemachtigen in de basiself. ,,De drie jongens die daar nu staan bij VVSB [Vladimir Jozic, Tim de Rijk en Van Niel red.] hebben het vorig jaar gewoon goed gedaan. Daarnaast kan ik het met alle drie ook goed vinden, dus het is niet dat ik denk: rot jij maar lekker op.”

Foto: Orange Pictures


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 20 aug.
Oefenduels
Valken '680-1DEM 2
Teylingen 2-0Kagia
Van Nispen (zat.)2-1FC Lisse 2
Wo. 21 aug.
Oefenduels
ARC20.00Foreholte
Do. 22 aug.
Oefenduels
Hoofddorp20.15Hillegom