De VIDB FIFA 19 Cup is al bij een aantal clubs langs geweest en komende zaterdag is RKVV Teylingen aan de beurt. In Sassenheim verheugen ze zich op het toernooi en er zijn nog maar een paar plekken over. ,,Het leeft enorm. Van jong tot oud”, zegt Sandra van Vliet namens de club over het speltoernooi. 

Zo’n acht maanden geleden was de VIDB FIFA Cup ook al op Sportpark De Roodemolen. Toen vond het toernooi halverwege juni plaats. Deze keer kiest Teylingen ervoor om het evenement te organiseren aan het einde van de winter in plaats van midden in de zomer. Een bewuste keuze volgens Van Vliet.

,,Toen was het erg warm buiten en dat merkte je ook aan het aantal deelnemers. Deze keer doen er alweer meer deelnemers mee. Sterker nog: we zitten al bijna vol.”

Dat het FIFA-toernooi leeft bij de jeugdleden van de club, is een understatement. Zo doen er dit jaar spelers mee uit alle leeftijdscategorieën. ,,Teylingen is daar wel de club naar. Als we evenementen voor de jeugd organiseren, dan is het wel zo leuk om het ook open te stellen voor alle leden onder een bepaalde leeftijd. Dat zagen we ook terug in de inschrijvingen, want zowel de oudste als de jongste jeugdleden schreven zich in.”

Vriendschappelijk
Aan de rood-zwarte kant van De Roodemolen gaan de deelnemers komende zaterdag de strijd aan met elkaar. Hoewel het evenement vooral vriendschappelijk is bedoeld, zal dat in de praktijk niet zo gaan. ,,Het leeft enorm. Van jong tot oud. Dat kregen we vorig jaar ook van de deelnemers te horen. Ze vonden het heel leuk en vooral goed georganiseerd. Daarnaast spelen ze ook echt voor iets, aangezien er ook een finale-dag met prijs aan verbonden zit.”

Heb jij je nog niet ingeschreven voor de VIDB FIFA 19 Cup bij Teylingen? Klik dan hier

Lees ook:Zo gaan Warmunda en Van Nispen (zon.) volgende week verder

POPULAIRE BERICHTEN