Iedere week blikken we in de ‘Analyse van Willem’ terug op het afgelopen voetbalweekeinde. Dat doen we met niemand minder dan Willem van Zuilen, al jaren het gezicht en de stem van het amateurvoetbal.

Willem, je was op de Krom. Het was weer hetzelfde liedje: achter komen en toch weer winnen.

..Ik vind het te ver gaan om van hetzelfde liedje te spreken, maar het was de tiende keer dat ze op achterstand kwamen en uiteindelijk niet verloren. Ik vond het geen hoogstaande wedstrijd. Ik was onder de indruk van Tavares van RVVH. Aan Katwijk-zijde viel Joost Leonard goed in en maakte hij een goede goal. Maar RVVH heeft gewoon een goede ploeg. Dat zei Dick Kooijman ook, die het perspraatje deed omdat Dick Schreuder grieperig was.”

,,Kooijman zei ook dat het spel na de winterstop niet des Katwijks is. Ik kan me voorstellen dat mensen die zaterdag voor het eerst kwamen kijken, zouden kunnen zeggen dat ze niet snappen dat Katwijk bovenaan staat. Wel vind ik dat Katwijk iets uitstraalt. Ze raken nooit in paniek en stralen uit dat het goedkomt. Verder komt de tribune er erg mooi uit te zien. Op 21 maart tegen Quick Boys wordt die geopend.”

Heb jij berichten over die wedstrijd opgevangen? In het gunstige scenario voor Katwijk zou de ploeg tegen Quick Boys kampioen kunnen worden.

,,Dat over Quick Boys heb ik niet gehoord, maar de mensen waren wel erg met datums bezig. Ik hoorde zelfs mensen die al twee zaterdagen vrij hebben gehouden. Ik sprak nog wel een bestuurslid en zei dat ze het liever niet tegen Quick Boys worden. De veiligheidsmaatregelen en het feit dat het tegen Quick Boys is, zouden het feestje kunnen verstoren.”

Volgens Dick Schreuder is het verschil tussen de Hoofd – en Topklasse niet zo groot. Niek Oosterlee is het daar niet mee eens. Zie jij Katwijk volgend seizoen zomaar bij de eerste zeven eindigen?

..Die discussie tussen Niek en Dick vind ik helemaal nergens over gaan. Ik denk dat er in alle drie de Hoofdklassen twee of drie teams zijn die misschien meekunnen in de Topklasse. Maar qua organisatie en accommodatie doet Katwijk niet zoveel onder voor Rijnsburgse Boys. Ik ga er niet vanuit dat Katwijk zich zomaar bij de eerste zeven gaat spelen. Maar dat verwacht ik van Rijnburgse Boys ook niet, eigenlijk van niemand. Volgend jaar wil iedereen bij de eerste zeven spelen, dat maakt het lastig.”

Zondag verkoos je Foreholte boven de derby Teylingen – SV Hillegom. Waarom?

,,Ik ben een hele wedstrijd bij Foreholte geweest. Dat komt omdat we woensdag met VIDB een televisieprogramma beginnen, FC Bollenstreek, en daarin is ook Marcel IJzendoorn te gast. Ik ben een professional en wil weten waar ik over praat. Teylingen – SV Hillegom is een leuke derby, maar ging in feit nergens meer over. Hillegom wordt kampioen en Teylingen heeft de periodetitel al. Het ging enkel om de eer.”

Hoe was het?

,,Ik vond het druk. Een aantal weken terug heb ik gezegd dat Foreholte meer supporters verdiende, maar ik vond de wedstrijd tegen HVV goed bezocht. Ik vond Foreholte met veel beleving spelen. Ze kwamen met 1-0 voor, maar in de slotfase hadden ze geen controle meer. Er was te weinig rust in het elftal. HVV was qua voetbal niet heel veel minder en de gelijkmaker voelde je al een beetje aankomen.”

Hoe vond je de sfeer op de Elsgeest. Ik kan me voorstellen dat ze na het winnen van de tweede periode even in hogere sferen verkeren

,,Er is momenteel een hosanna-stemming. Ik sprak nog even met Ton Arroyo, het bestuurslid technische zaken, die ik nog van vroeger ken. Die erkende dat de sfeer momenteel prima is en gaf daarvoor de credits aan Marcel.”

Wat vond je van de harde woorden Van Leeuwen over het ‘VVSB-onwaardige optreden’ bij Rosmalen? 

,,Ik ben er niet geweest, maar Wilfred zegt dat niet voor niets. Ondanks dat hij nog jong is, zie ik hem als een ervaren trainer. Wilfred kan dit alleen geen drie keer zeggen. Ik ben zelf op mijn vorige werk ook peoplemanager geweest en moest als leidinggevende een team aansturen. Als je continu complimenten geeft, weet iemand dat op gegeven moment wel. Hetzelfde geldt voor zware kritiek.”

Vorige week spatten de vonken er nog vanaf in de topper tegen FC Lienden. Kun je zo’n groot verschil verklaren?

,,Dat is mens eigen. In zo’n topper komen toch bepaalde krachten los. Ik kan me voorstellen dat er onbewust toch wat onderschatting in de ploeg sluipt als je de week erna bij Rosmalen op bezoek moet. Het is een dooddoener, dat weet ik, maar kampioen word je tegen de kleintjes. FC Lienden sleepte hem in blessuretijd toch nog uit het vuur. Het is nog niet over en sluiten voor VVSB, maar het wordt wel weer een tikje lastiger.”

Is je verder nog niets opgevallen?

,,Nee, op zaterdag niet veel. Wel ben ik erg geschrokken van het nieuws over Dennis Groot, die een hartaanval heeft gekregen en gedotterd is. Als je zo’n bericht hoort is een wedstrijdje winnen of verliezen helemaal niet meer belangrijk. Laatst was er ook al dat vreselijke bericht over Joey Snijders. Je wordt hier niet vrolijk van. Ik wil Dennis enorm veel sterkte wensen in zijn herstel.”

vanduynvandergeer


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Za. 7 dec.
Excelsior'31 2-2FC Lisse
Ter Leede 4-3VVOG
SC Feyenoord 3-0FC Rijnvogels
SVC'083-2Kagia
Valken'68 3-1DoCoS
VVSB (zat.) 1-1Be Fair
Roodenburg 0-4Warmunda
IJsselmeervogels 4-2Noordwijk
Quick Boys 1-1Excelsior Maassluis
Rijnsburgse Boys 1-0TEC
Sparta Nijkerk 3-1VVSB
Van Nispen (zat.) 1-2Westlandia
Koninklijke HFC 1-1Katwijk
SV Hillegom 5-1Teylingen
Zo. 8 dec.
SJC0-3RKAVV
Foreholte2-1Concordia
Zwanenburg 3-1Van Nispen (zon.)