Eerder vandaag kwamen de andere wedstrijden aan bod. In deze voorbeschouwing speciale aandacht voor het duel van morgen tussen Rijnsburgse Boys en FC Lisse. Gelijk een kraker van jewelste op de eerste speeldag na de winterstop. VIDB blikt vooruit met Rijnburgse Boys-speler Martin van Eeuwijk, die in de jeugd van Lisse speelde en later in de hoofdmacht zijn naam op het hoogste amateurniveau vestigde.

Voor Van Eeuwijk is het dan ook een speciale ontmoeting tegen zijn oude club. ,,Zeker, ook omdat ik nog woon in Lisse.” Er was afgelopen week veel te doen rondom de aanvallende middenvelder. Van Eeuwijk verlengde zijn contract bij de Uien met twee jaar. Dat bericht werd bij Lisse met teleurstelling ontvangen. Op Ter Specke had men serieus werk gemaakt van een terugkeer van Van Eeuwijk. Beide partijen gingen met elkaar om de tafel. Alleen dat al was curieus, gezien de aanwezigheid van het herenakkoord.

De spelmaker haalt zijn schouder op over alle commotie. ,,Ik heb wel wat gelezen, maar niet alles. Ik lach erom. Ik woon in Lisse, heb er gespeeld, dan blijft je naam daar altijd rondzingen. Maar ik wilde niet weg bij Rijnsburg. Het was geen moeilijke beslissing.”

Zorgeloze winterstop

Volgens Van Eeuwijk is zijn ploeg klaar voor het belangrijke duel. ,,We hebben een zorgeloze winterstop gehad met een goed trainingskamp en een oefenwedstrijd tegen Flevo Boys (5-1 winst) als besluit”, zegt hij. ,,We zullen heel erg scherp moeten zijn. Lisse heeft een moeilijk periode gehad voor de winterstop. Wij juist een goede, het laatste verlies tegen Kozakken Boys daargelaten. Die lijn willen we doortrekken.”

,,We zullen veel arbeid in de wedstrijd gaan stoppen. Zij hebben een goed collectief, gaan voor elkaar door het vuur. De ploeg speelt al lang met elkaar. Maar ik vind dat wij dat ook hebben. Daarbij hebben wij meer individuele kwaliteiten. Daarom gaan we winnen.”

,,Verlies je, dan ga je met een heel slecht gevoel naar IJsselmeervogels volgende week. Dan wordt het er niet makkelijker op.” Over zijn eigen spel van voor de winterstop was hij niet helemaal tevreden. ,,Ik speelde niet slecht, maar het kan beter. Ik wil meer goals maken en mensen vrij voor het doel zetten.”

Prioriteiten

Van Eeuwijk ziet IJsselmeervogels en Spakenburg op dit moment als de voornaamste titelkandidaten. ,,Maar als wij een goede serie neer kunnen zetten, hoop ik stiekem dat wij er nog bij kunnen komen. Dat kan zomaar in deze rare competitie. Eerste prioriteit is ons echter uit de onderste regionen worstelen. Laten we daar maar mee beginnen.”

De Uien beschikken over een fitte selectie. Alleen aanvoerder Kevin Winter ontbreekt door een schorsing. Mogelijk is jongere broer Jeffrey, die weer is gaan voetballen na anderhalf te zijn gestopt, wel inzetbaar. Lisse kan nog niet beschikken over doelman Mark de Vries. De Vries is op de weg terug na een knieblessure en heeft de training voorzichtig hervat, maar is nog niet fit genoeg om zijn plek onder de lat in te nemen.

Eerder dit seizoen leverde het treffen op Ter Specke geen winnaar op. Het duel eindigde eind augustus in een 1-1 gelijkspel. Rob Zandbergen zette de bezoekers voor rust op 0-1. Hanne Hagary schoot de thuisploeg in de tweede helft naast de Uien. Van de zeven gespeelde ontmoetingen tot dusver in de Topklasse, won zowel Lisse als Rijnsburg er twee. Drie keer werden de punten eerlijk verdeeld.

Tekst: Tom van der Wilt

Foto: Aad de Winter/www.bobkat.nl

POPULAIRE BERICHTEN