Schuchter kijkt Niels van Veen om een hoekje van de kleedkamerdeur. Staat er echt een journalist op hem te wachten? Wordt hij niet genept door zijn nieuwe teamgenoten? Als hij daadwerkelijk ziet dat er aandacht voor hem wordt getoond, verschijnt er een glimlach op z’n gezicht.

,,Ik dacht echt even dat ze een geintje met me uithaalden”, komt de aanvaller lachend de catacomben in. De voetballer speelde afgelopen zaterdag met 3-3 gelijk met zijn nieuwe club Ter Leede tegen Noordwijk. Een wedstrijd waarin z’n nieuwe elftal karakter toonde door bij een 0-2 achterstand terug te komen en in een prima tweede helft voor het welverdiende punt te zorgen.

,,Uiteindelijk ben je nooit tevreden als je niet gewoon negentig minuten speelt.”

,,Dat karakter zit in onze ploeg. Bij jongens die al bij Ter Leede speelden, maar ook bij de nieuwelingen”, heeft de 27-jarige voetballers inmiddels ondervonden. Hemzelf meegerekend. ,,Dat hebben jullie vast bij FC Rijnvogels kunnen zien, toch? Het is lekker om in een elftal te voetballen die spelers mee kunnen nemen in het niveau.”

Van Veen is mentaal op z’n plek in Sassenheim. De aanvaller koos in zijn carrière bewust voor gemoedelijke clubs. Net als FC Rijnvogels, past ook Ter Leede in dat straatje. ,,Dat ligt mij. Ik had het liefst meer minuten al gemaakt. Maar voorlopig moet ik het doen met invalbeurten en hopen dat ik het daarin kan laten zien.”

,,Ik doe altijd mijn best. Tegen Noordwijk heb ik het kunnen laten zien. Uiteindelijk ben je nooit tevreden als je niet gewoon negentig minuten speelt. Iedereen zit op voetbal om te spelen.”

Vergelijkingen
Al snel worden er vergelijkingen gemaakt tussen zijn positie bij FC Rijnvogels en Ter Leede. Van Veen vertrok uit Katwijk om vooral meer minuten te maken. Maar omdat het alleen aan Henk Wisman is of  Van Veen in de toekomst meer minuten gaat maken, worden er meer parallellen gezocht tussen de beide verenigingen.

,,Het is bij Ter Leede allemaal iets kleiner”, valt de twintiger op. ,,Bij FC Rijnvogels bemoeien zich nog iets meer mensen met het eerste. In positieve zin dan. Maar het zijn allebei typische dorpsclubs. Je komt vaak dezelfde soort mensen tegen. Ik houd daar wel van.”

Concurrentie
Nu is het nog zaak voor de voetballer om zich op het veld nog meer te onderscheiden. Met een goal tegen vv Noordwijk en een goede invalbeurt tegen Hoek probeert hij de druk op Wisman om een keuze voor hem te maken steeds groter te laten worden.

Het zal geen ‘makkie’ worden om aanvallers als Jeffrey Bok, die er twee tegen Noordwijk maakte, of de vorig jaar doorgebroken Mark de Kruijs uit het elftal te spelen. Daarnaast lijkt de terugkeerde Jesse Dingjan niet ter discussie te staan en klopt ook Mike Dam aan de deur.

Van Veen is niet bang voor de concurrentie. ,,Ik vermaak me prima met die gasten. De groep is hartstikke leuk. Alleen die extra paar minuten graag nog…”, knipoogt de aanvaller, om zich daarna weer te vermengen in de kleedkamer, tussen z’n nieuwe teamgenoten. Het was geen geintje.

Foto: Hans Schalk.


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Za. 14 dec.
HHC Hardenberg14.30Quick Boys
Noordwijk 14.30Jong FC Volendam
FC Lisse 14.30DVS'33
FC Rijnvogels 14.30Sportlust'46
SVC'0814.30Valken'68
Kagia14.30DSO
Te Werve 14.30Van Nispen (zat.)
FC Oegstgeest14.30VVSB (zat.)
Warmunda 14.30MMO
Spakenburg 15.00Rijnsburgse Boys
VVSB 15.30Harkemase Boys
Katwijk 15.30IJsselmeervogels
GOES18.00Ter Leede
Zo. 15 dec.
MSC14.00SJC
Concordia 14.00Hillegom
Oliveo 14.00Foreholte
Teylingen 14.00DOSR
Van Nispen (zon.) 14.00FC Aalsmeer