Dirk Kuijt is voor het eerst in actie gekomen op het WK in Brazilië. De 33-jarige Katwijker speelde negentig minuten mee in 2-0 zege op Chili, waardoor Oranje zich verzekerde van de groepswinst. Vooral de positie die Kuijt invulde was opvallend. De van origine aanvaller speelde zeer verdienstelijk als linksachter.

,,Ik heb op veel posities gespeeld, maar deze zat er nog niet bij”, stelde Kuijt tegen de NOS. ,,Ik ben er blij mee. Ik wil heel graag voor mijn land uitkomen.” Kuijt kwam in beeld voor de linksachterpositie, omdat Bruno Martins Indi met een hersenschudding ontbrak. De oud-Quick Boyzer moest het gevaar van de aanvallende rechtsback van Chili neutraliseren en deed dat perfect.

Kuijt vindt zichzelf geschikt als vleugelverdediger. ,,Je hebt fysiek nodig, inhoud en een groot loopvermogen. Ik heb mijn verdedigende taken goed ingevuld, we hebben bijna niets weggegeven.”​ Nederland komt zondag weer in actie. Brazilië, Kroatië of Mexico is dan de tegenstander.

POPULAIRE BERICHTEN