De teleurstelling was van de gezichten van de Quick Boys-spelers af te lezen, na de uitschakeling in de nacompetitie. Na een seizoen waarin de Katwijkers bijna nog Sparta Nijkerk achterhaalden, bleef het in de nacompetitie uiteindelijk steken op doelsaldo. Ajax had aan de 0-0 op Nieuw Zuid genoeg om door te gaan naar de halve finale. Quick Boys zal ook volgend seizoen te bewonderen zijn in de Hoofdklasse. En promotie wordt er zeker niet gemakkelijker op met de degradanten Katwijk, Ter Leede en mogelijk Noordwijk erbij.

Ted Verdonkschot sluit zijn eerste jaar dus af zonder promotie, maar houdt er toch een goed gevoel aan over. ,,We zijn op nul begonnen. Vooral op organisatorisch vlak was het zwaar. Er moesten allerlei dingen gebeuren. De organisatie was aan het begin van het seizoen Quick Boys-onwaardig. We zijn er in geslaagd dat te veranderen.”

Op het veld waren de resultaten ook goed. Lange tijd was Quick Boys in de achtervolging op Sparta Nijkerk. Bijna hadden de Katwijkers de kampioen te pakken. Een doelpunt in blessuretijd liet de titeldroom uiteen spatten. De nacompetitie werd goed begonnen met een 1-0 zege in Ermelo op DVS ’33.

In eigen huis moest vervolgens worden afgerekend met Ajax. Dat mislukte. Quick Boys was beter, maar creëerde weinig uitgespeelde kansen. Volgens Verdonkschot een gevolg van het gebrek aan stootkracht en creativiteit. ,,Voor volgend seizoen denken we met Yordi Teijsse en Ronnie Verplancke die gaten goed op te vullen. Nu hadden we alleen Jaap van Duijn die die extra impuls kon geven. Dat bleek te weinig.”

Een versterking

De club is nog niet uitgewinkeld, want men is ook bezig met een vervanger voor Bart Freke. De centrumverdediger gaf een aantal weken geleden te kennen liever terug te keren naar zijn oude club Rijnsburgse Boys. ,,Daar zijn we mee bezig. Ik zeg niet dat het perse een verdediger hoeft te zijn, maar er komt in ieder geval wel nog een speler bij. En een jonge jongen als Thom de Vries komt er ook aan.”

,,De klik met de spelers was direct goed. We hebben niet altijd goed gevoetbald, maar er stond altijd een team. Daar heeft het nooit aan gelegen. De club is weer trots op het eerste elftal. Het wij-gevoel is terug, dat was zeker gisteren goed te zien. De sfeer was fantastisch. Als je ziet dat er zoveel mensen langs de kant staan, dat geeft alleen maar meer zelfvertrouwen. Ik had graag tegen Noordwijk gespeeld, maar hier kunnen we op verder bouwen richting volgend seizoen.”

Tekst: Tom van der Wilt

Foto: Hans van Duijn

POPULAIRE BERICHTEN