Het VIDB Elftal van Jaar kan natuurlijk niet zonder een trainer. Een schip heeft nu eenmaal een kapitein nodig. De laatste poll van het jaar ging er dan ook over wie de coach van de elf matadoren zou worden. Onze bezoekers kozen met een ruime meerderheid voor Quick-Boys-trainer Ted Verdonkschot, vóór Wilfred van Leeuwen (VVSB) en Rijnvogels-coach Hein van Heek.

,,Het is natuurlijk altijd leuk om te worden verkozen“, zegt de 50-jarige Haarlemmer. Hij plaatst bij zijn uitverkiezing wel een kleine kanttekening. ,,In hoeverre moet je zo’n poll echt serieus nemen? Als je ziet dat de topscorer uit de Topklasse (Ignacio) er niet in staat en zelfs helemaal geen speler van Rijnsburgse Boys, dan vraag ik me dat af.”

,,Ik ben ook zeker niet de enige trainer die het goed doet”, vervolgt hij.  ,,Ik denk namelijk dat er geen enkele slechte trainer is in de regio. Misha Salden doet het met Lisse met beperkte middelen goed. Niek Oosterlee presteert met Rijnsburg heel goed en Wilfred van Leeuwen idem dito met VVSB. Daarbij heeft Robbert de Ruiter Noordwijk weer aan de praat gekregen.”

De uitverkiezing is een compliment aan zijn gehele staf, vindt Verdonkschot. ,,Wij – de nieuwe staf, want ik doe het namelijk niet alleen – hebben geprobeerd om het wijgevoel weer terug te brengen binnen de club. Daar zijn we denk ik aardig mee op de goede weg. De resultaten helpen natuurlijk daarbij wel.”

Op volle toeren

Quick Boys maakt onder leiding van de Haarlemmer een zeer goed seizoen door. Met een vernieuwde spelersgroep werd er nog aarzelend gestart. Inmiddels draait de motor op volle toeren en haalde de ploeg uit de laatste twaalf wedstrijden 32 punten. Door het verlies van Sparta Nijkerk  afgelopen zaterdag is het verschil teruggebracht tot vier punten. Het kampioenschap behoort opeens weer tot de mogelijkheden.

Komend weekeinde treffen beide ploegen elkaar in Nijkerk. ,,We hebben een fantastische serie neergezet”, zegt Verdonkschot. ,,Normaal gesproken sta je dan aan kop. Nu niet, dat geeft ook de kracht van Sparta aan. Soms was dat best wel frustrerend. Steeds bleven ze maar winnen. Wij hebben echter gedaan wat we moesten doen: blijven winnen. Dan is dit de beloning, Nu moet het gebeuren.”

Winst vereist

Verdonkschot: ,,De druk ligt bij ons. Wij moeten winnen. Aan een gelijkspel hebben we niets. Ik zie Sparta geen vier punten meer weggeven in de laatste drie wedstrijden. We zullen niets anders doen normaal. Gewoon lekker voetballen. Zij hebben een ploeg die naar achteren kan leunen en met snelle jongens voorin het verschil kan maken. Zo hebben ze de meeste wedstrijden ook gewonnen.”

In de absolute kraker is Jaap van Duijn weer van de partij. De buitenspeler was afgelopen zaterdag tegen Montfoort disciplinair geschorst door Verdonkschot, omdat hij tijdens een oefenwedstrijd een grote mond had. Alles is nu weer goed, volgens de oefenmeester. ,,Direct al. Japie heeft me gelijk opgebeld om z’n excuses te maken, later heeft hij dat ook naar de groep toe gedaan. Gisteren na de training hebben we ook nog even zitten praten. Sommige dingen kun je als trainer gewoon niet over je kant laten gaan.”

Aan lef heeft het de ervaren oefenmeester nooit ontbroken. ,,Als Sparta Nijkerk de tegenstander was geweest, had ik het ook gedaan.”

Tekst: Tom van der Wilt

Foto: Hans van Duijn

POPULAIRE BERICHTEN