De drang naar het hoogste amateurniveau is op Nieuw Zuid nog altijd onverminderd groot. Promotie naar de Topklasse lijkt dit seizoen echter lastiger dan ooit, gezien de sterkte van de Hoofdklasse B. Desondanks wil Quick Boys-trainer Ted Verdonkschot aanvallender gaan spelen.

,,Je hebt het net kunnen zien”, grijnsde Verdonkschot na de 3-1 zege op EDO, het slotstuk van de open dag. ,,We willen meer druk vooruit geven om de tegenstander tot fouten te dwingen. De schaduwspits staat dieper opgesteld.” Tegen EDO speelde Thom de Vries de gehele wedstrijd. Hij werd de eerste helft geassisteerd door Jeroen Ketting (de maker van de 1-0) en de tweede door aanwinst Yordi Teijsse.

Op papier speelde Quick Boys in een soort 4-2-3-1 opstelling. ,,Maar je kunt het ook zien als 4-5-1”, zei Verdonkschot. ,,Met deze speelstijl hebben de buitenspelers meer bewegingsruimte. Met 4-3-3 stonden ze vorig seizoen aan de zijlijn vastgeplakt, met bovendien een verdediger in de nek. Nu is dat anders.”

Met Jaap van Duijn, Harry Zwarthoed, Tommy Bekooij en aanwinst Philip den Hartog heeft Verdonkschot voldoende mogelijkheden op de flank, zoals hij eigenlijk in alle linies keuze te over heeft. ,,Ik denk dat we sterker zijn geworden. Niet in de breedte, want we hebben hetzelfde aantal spelers, maar de nieuwelingen zijn echt versterkingen.”

Driebergen

Zonder andere spelers tekort te willen doen, sprak Verdonkschot zich tevreden uit over één speler. ,,Er zijn meerdere spelers die zich goed hebben gemanifesteerd, maar als ik er iemand uit moet kiezen, noem ik Jesse Driebergen. Die jongen heeft een fantastisch oog voor de ruimte. Jesse doet het goed en dat is knap, want de overstap van de A-junioren naar de senioren is moeilijk.” Driebergen speelde vorig seizoen in de A1 van Feyenoord.

Een andere nieuweling, Teijsse, is volgens Verdonkschot nog niet op oorlogssterkte. De van Ter Leede overgekomen spits miste een groot deel van vorig seizoen door blessures. ,,Je kan zien dat hij ritme mist. Maar het komt wel goed met Yordi, want hij werkt keihard.”

Potentie

Verdonkschot: ,,Deze groep is gemiddeld 23 jaar oud en heeft veel potentie. Ik vind dat we ten opzichte van vorig seizoen grote stappen hebben gemaakt. Wel moeten we in balbezit nog groeien. Vandaag hebben we dat bij vlagen goed gedaan. Er zaten de tweede helft een aantal fantastische aanvallen bij.”

De Haarlemmer vestigde ook in negatief opzicht de aandacht op zich. Nadat Ruud Bossen EDO voor de maal een strafschop had gegeven, liep Verdonkschot het veld in. Bossen beende direct naar de kleedkamer en wilde pas na de excuses van de coach de wedstrijd hervatten. ,,Ik moet dat eigenlijk niet doen. In een competitiewedstrijd levert dit een rode kaart op”, sprak hij schuldbewust. ,,Maar ik vond het ook wel kinderachtig van Bossen.”

Verdonkschot weet dat hij als trainer van Quick Boys onder een vergrootglas ligt. Zeker ook bij de eigen aanhang, die met niets minder dan de titel genoegen neemt. Ook Verdonkschot zet daar op in. ,,We gaan ervoor. Dat zijn we als Quick Boys aan onze stand verplicht. Ik denk dat er vier favorieten zijn: Katwijk, Noordwijk, ASWH en wij. En er zal er vast nog wel eentje bijkomen.”

Foto: Hans van Duijn

POPULAIRE BERICHTEN