Sven Verlaan had afgelopen seizoen de mogelijkheid om zijn contract bij VVSB te verlengen, maar de verdediger wilde (nog) dichter bij huis voetballen. Daarom koos de oud-speler van FC Den Bosch en Rijnsburgse Boys ervoor om terug te keren op het oude nest bij het Leidse UVS. De ploeg is torenhoge titelfavoriet voor de titel in de Tweede Klasse C, maar er werd op de eerste speeldag al averij opgelopen op de eigen Kikkerpolder tegen buurman RCL (0-2). Voor de Leidenaren wacht komende zaterdag een uitwedstrijd bij Kagia. ,,Aan ons om te bewijzen dat de nederlaag tegen RCL een incident was.” 

Van de Tweede Divisie naar de Tweede Klasse. Het is even omschakelen voor Verlaan. Vorig seizoen was de linkspoot nog gewend om wekelijks tot het uiterste te gaan om degradatie naar de Derde Divisie met ‘zijn’ VVSB af te wenden. Na een fraaie opmars bereikten de mannen van Eric Meijers de nacompetitie, maar daarin bleek Quick Boys over twee duels te sterk. De verdediger heeft het afgelopen seizoen dus het nodige meegemaakt en met zijn ervaringen in de top van het amateurvoetbal hoopt hij het nodige toe te voegen bij zijn huidige club UVS.

,,Tegenstanders geven tegen ons geen honderd, maar tweehonderd procent.”

,,Het was in het begin wel even wennen. Vooral wat betreft het niveau”, is de oud-speler van VVSB eerlijk. ,,Niet van mijn teamgenoten, maar vooral van de tegenstanders. We verloren bijvoorbeeld zaterdag van RCL, maar we voetbalden echt tegen een muur. Zij gooiden alle ballen lang en scoorden uiteindelijk twee keer. Het is voor ons heel anders voetballen.”

Tweehonderd procent
Met de nederlaag in eigen huis was de teleurstelling groot bij de Leidse vereniging. Het doel is namelijk duidelijk: kampioen worden. ,,We zijn heel ambitieus en als je naar de club kijkt, dan voetballen we gewoon te laag. De randzaken zijn goed geregeld en we hebben een heel goed team. Zelf ben ik juist met het doel naar UVS gekomen om de club naar een niveau hoger te helpen. Dat is alleen makkelijker gezegd dan gedaan. Iedereen wilt namelijk van ons winnen en dat het maakt het veel lastiger. Tegenstanders geven tegen ons geen honderd, maar tweehonderd procent.”

,,Zij zijn ook gepromoveerd, dus ze hebben niets te verliezen.”

De uitwedstrijd tegen Kagia is daarom nu al belangrijk voor Verlaan & co. De Leidenaren willen eerherstel en de valse start wegwerken. ,,Aan ons om te bewijzen dat de nederlaag tegen RCL een incident was”, gaat de centrumverdediger verder. ,,Eigenlijk verliep de voorbereiding en de districtsbeker heel eenvoudig voor ons. We wonnen alles en hadden het niet al te lastig. Misschien was het daarom wel even goed dat we wakker werden geschud. Die nederlaag tegen RCL was pijnlijk en onverwacht, maar wij mogen niemand onderschatten, dus ook Kagia niet.”

Niets te verliezen
Aan de Kikkerbeetstraat is het vertrouwen groot. De Lisserbroekers zijn al ruim een jaar ongeslagen en wonnen op de eerste speeldag op bezoek bij Soccer Boys (1-2). De ploeg van René Ras zal met de borst vooruit aantreden tegen de opponent uit Leiden. Toch verwacht Verlaan niet dat de oranjehemden volle bak erop zullen klappen. ,,Dat zou mij echt verbazen”, is hij eerlijk. ,,Zij barsten van het vertrouwen en zullen alles geven tegen ons. Daar zullen wij ons tegen moeten wapenen. Zij zijn ook gepromoveerd, dus ze hebben niets te verliezen. Ik verwacht dat het wederom een lastige wedstrijd zal worden.”

De ploeg van Patrick van Dullemen neemt met minder dan drie punten geen genoegen. Verlaan denkt dat een eventuele nederlaag tegen de promovendus niet voor een ‘crisis’ zal zorgen. ,,Ik denk dat je dan eerder kunt spreken van een slecht begin. Ik ben wel iemand die gelooft dat elke topploeg wel eens twee keer in een seizoen verliest. Het is alleen niet fijn als dat aan de start zou zijn.”

Archieffoto: Orange Pictures

Lees ook:Oefenduel: VVSB speelt gelijk tegen Telstar’
REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 22 okt.
Districtsbeker
Voorschoten '9720.00Kagia
Za. 26 okt.
GVVV14.30Noordwijk
SteDoCO14.30VVSB
Ter Leede14.30Jong Almere City FC
Ajax (ama.)14.30FC Lisse
Achilles Veen14.30FC Rijnvogels
DSO14.30Valken'68
Kagia14.30Wateringse Veld
FC Oudewater14.30VVSB (zat.)
Kozakken Boys15.00Katwijk
Quick Boys15.00Scheveningen
Van Nispen (zat.)15.00Berkel
Warmunda15.00LSVV '70
Rijnsburgse Boys15.30AFC
Zo. 27 okt.
Alphense Boys14.00SJC
DOSR14.00Hillegom
Laakkwartier14.00Foreholte
Wippolder14.00Teylingen
Voorschoten '9714.00Van Nispen (zon.)