Rik Vermeulen erkende na afloop van de wedstrijd FC Lisse-Capelle (4-1) dat zijn rentree op Ter Specke hem zwaar viel. ,,Twee weken geleden tegen Katwijk viel ik ook al in, maar dat waren andere omstandigheden”, zegt de Lisse-middenvelder. ,,Dit was een lome wedstrijd. En in de schaduw op de bank was het tien graden koeler dan op het veld. Dat slaat wel ‘effe’ in als je erin komt. Ik moest daar aan wennen. Zeker omdat ik al niet gewend ben om vaak in te vallen en daar sowieso al moeite mee heb.”

Eind oktober kwam de aanvallende middenvelder tegen Spakenburg voor het laatst in actie. Op de Krom kreeg hij voor het eerst in vijf maanden weer wat speelminuten. Een keur aan blessures als gevolg van een scheurtje in de meniscus passeerde de afgelopen jaren de revue. Steeds doorspelend gingen de pijntjes maar niet over totdat het zo erg werd dat spelen echt niet meer kon. Met rust en fysiotherapie moest de knie weer sterk worden. De revalidatie zit er sneller op dan gedacht, vertelt Vermeulen. ,,Ik zou eigenlijk dit seizoen niet eens meer in actie komen. Had me al gericht op volgend seizoen. Alles wat ik nu nog meepik, is mooi meegenomen. Maar wat was het zwaar om niet te kunnen voetballen.”

De winst op Capelle betekende voor de geel-blauwe brigade zo goed als zeker lijfsbehoud. Met nog vier wedstrijden te gaan, mag het niet meer mis gaan. Met een schuin oog kijkt Vermeulen zelfs nog naar boven. ,,We krijgen ONS Sneek en Excelsior ’31 nog thuis, die moeten we gewoon winnen. Thuis zijn we bijna onverslaanbaar.” De statistieken zeggen dat Lisse dit seizoen alleen moest buigen voor Kozakken Boys en Spakenburg op Ter Specke.

Een reden daarvoor zou de erbarmelijke staat van het hoofdveld kunnen zijn. Stond de club altijd bekend om zijn biljartlaken, sinds de gemeente het onderhoud in handen heeft, laat je er met goed fatsoen niet eens koeien op grazen, laat staat Topklasse-voetbal op spelen. Lisse vaart er gek genoeg wel bij. Vermeulen steek zijn ergernis over het veld niet onder stoelen of banken. ,,De gemeente maakt er een zooitje van. Dit is echt Topklasse-onwaardig.”

Zaterdag staat er allereerst een uitwedstrijd tegen GVVV op het programma. De heenwedstrijd ging met 2-1 naar de formatie van Salden. ,,Maar op het Panhuis winnen we zelden. Alles wat we daar pakken, is mooi meegenomen.”

Tekst: Tom van der Wilt

Foto: Hubert Habers

POPULAIRE BERICHTEN