FC Lisse heeft na een intense strijd met Kozakken Boys aansluiting gevonden bij de concurrentie in de strijd tegen degradatie uit de Tweede Divisie. De drie punten die de 2-1 zege de Lissenaren opleverden brengen de Bollenstreekbewoners weer binnen schootsafstand van de tegenstander, maar ook Excelsior Maasssluis en zelfs Scheveningen zijn weer in het zicht van de rode lantaarndrager.

Net zo belangrijk als de drie punten is wellicht het geloof in eigen kunnen, dat een flinke boost zal hebben gekregen. Het spel van Lisse was van prima kwaliteit en de intensiteit waarmee Kozakken Boys werd aangepakt was een lust voor het oog. De driepunter voor FC Lisse was geen toeval, geen geluk en niet gestolen,  het was hooguit een te laag uitgevallen maar zeker verdiende zege.

Intenties duidelijk
De bedoelingen van Polak en zijn mannen werden al in het eerste kwartier duidelijk. Het initiatief lag vanaf de aftrap bij de thuisclub. Het leverde ook de eerste doelpogingen op. Max Hudepohl schoot de eerste loeihard naast, Enzo Stroo draaide zich vrij maar werd in extremis nog geblokt en Rowdy van der Putten kopte naast het doel van de Werkendammers.

Na een kwartier was het dan toch een keer echt schrikken voor de Kozakken. Jaap Zwetsloot dook op bij de tweede paal maar zag zijn kopbal knap door doelman Bryan Janssen uit het doel geranseld worden. Een minuut later had alsnog de 1-0 kunnen vallen toen Max Hudepohl een van zijn vele gevaarlijke hoekschoppen voor het doel van de Brabanders slingerde. In dit geval bracht de eerste paal redding voor Kozakken Boys Ook Björn Mussche kwam tot doelgevaar maar niet tot een treffer.

Kozakken Boys ongevaarlijk
De vraag was: wanneer gaat Kozakken Boys serieus mee doen voor de voorsprong? Welnu, na 35 minuten was er een eerste serieuze situatie voor het doel van Joost Meendering, echter Mario Bilate zocht het doel in een boomtop. Aan de andere kant deed de ijverige Remi van Ekeris het heel wat beter. De middenvelder zag zijn eerste schot knap gepareerd door Jansen en de tweede keihard vanaf de paal terug het veld in ketsen. De 0-0 ruststand deed geen recht aan het vertoonde spel, waarbij FC Lisse met name de aanvoerlijnen naar spits Railly Ignacio uitstekend afgesloten hield en zelf juist via de vleugels en met opkomede spelers vanuit het achterland voor gevarieerd spel zorgde.

Coach Mourad Mghizrat, vervanger van de geschorste Edwin Grünholz, paste in de rust een dubbele wissel bij Kozakken Boys toe. De kennelijk geblesseerde Janssen werd vervangen door Mike van de Meulenhof en de onzichtbare linkerspits Sergio Tremour werd vervangen door Johnny Lommers. Dat laatste had meteen ook een tactische wijziging tot gevolg, want Lommers sloot centraal op het veld aan bij Bilate en Ignacio terwijl de linkerflank een openliggend deel van het veld werd.

Kozakken Boys speelt meer mee
Het eerste kwartier na rust was er evenwicht in de strijd en vonden de Brabanders ook enkele echte kansen. De eerste daarvan was voornamelijk te danken aan een inschattingsfout van Meendering, die echter op tijd alsnog ingreep. Lisse ging meteen ook weer mee in de hoge versnelling en dat leverde ook meteen weer kansen op. Een hard schot van Van der Putten werd door Van de Nieuwenhof over de lat getikt en Hudepohl kon de bal niet voldoende drukken in vrije positie.

Kort daarna was het Lommers weer die in deze zeer levendige fase twee kansen in een aanval kreeg, echter ook hij kon niet tot het openingsdoelpunt komen. Ook twee pogingen van Ignacio kwamen niet binnen het doelvlak van FC Lisse uit.

Na 71 minuten viel de bal dan eindelijk een keer goed, namelijk voor de voeten van Van der Putten. De aanvaller liet vanaf de rand van het strafschopgebied een streep los die Van de Meulenhof te machtig was, 1-0. De wedstrijd bleef ongemeen spannend en de mogelijkheden en kansen volgden elkaar in rap tempo op. Zo moest Meendering languit bij een doelpoging van Lommers, maar moest Van de Nieuwenhof dertig tellen later de 2-0 van Brinkman weer voorkomen.

Blessure keeper Meendering
Met nog tien minuten te gaan verloor ook FC Lisse haar doelman door een blessure. Lommers liep door op Meendering, die daarbij een hoofdblessure opliep. Richard de Groot kreeg de moeilijke taak vanaf de bank ineens in de hectiek van deze wedstrijd het hoofd koel te houden. Dat ging hem goed af, onder meer bij een venijnige poging van Coen Maertzdorf.  Lisse speelde de wedstrijd naar het einde, dat door zes extra minuten overigens nog lang weg bleef. In deze extra tijd liep Lisse eerst nog naar 2-0 uit.

Invaller Qiniso Ngobese had daarin een geweldig aandeel door in een soloactie driemaal Frenkie Keukens te passeren en panklaar af te leveren bij Maxim van der Meer. De spits ramde onberispelijk raak: 2-0.

Uit de (laatste) tegenaanval peurde Kozakken Boys dan toch nog de 2-1 via ex-Noordwijk-middenvelder Raies Roshanali. Het was te laat om FC Lisse nog in verlegenheid te brengen.


Na afloop spraken we met FC Lisse-trainer Sjaak Polak en Kozakken Boys-spits Raily Ignacio. Beluister die audio-interviews hieronder:

Polak:

Ignacio:


Tekst en interviews: Theo Uphus
Foto’s: FC Lisse

Lees ook: FC Lisse pakt strohalm tegen Kozakken Boys

POPULAIRE BERICHTEN