VV Noordwijk is er dinsdagavond op eigen terrein niet in geslaagd te stunten tegen ADO Den Haag. De bezoekers kwamen na een halfuur met tien man te staan, maar gaven de snel verkregen voorsprong niet meer weg: 0-1. De druiven waren zuur voor Noordwijk, dat redelijk wat kansen creëerde en in de slotfase tweemaal de paal raakte.

Voor profclubs is het met dit soort avonden zaak om snel orde op zaken te stellen, iets dat was te merken aan de club uit de Hofstad. De Haagse club zocht in de openingsfase direct naar de openingsgoal maar kwam niet tot echte kansen. Tot minuut zestien dan als Noordwijk een vrije trap niet volledig weg kan weg werken en uit de daaropvolgende voorzet kopt Jort van de Sande al de 0-1 binnen.

Waar je dan eigenlijk verwacht dat ADO er nu wel overheen gaat, komen er na de 0-1 wat kansjes voor Noordwijk; eerst wordt een vrije trap van Toer Bouwman bijna door een Hagenees het eigen doel in gewerkt en daarna is het ex-Katwijker Quinton Christina die zijn inzet gekeerd ziet worden door goalie Tim Coremans.

VIDB sprak na afloop met Sem van Oosten. Beluister dat audio-interview hieronder:

En dan na een halfuur wordt de pijlsnelle Sem van Oosten weggestuurd, Gennaro Nigro trekt vervolgens op de rand van de zestien aan de noodrem en ontvangt de rode kaart. Alle hoop op een megastunt is opeens terug op de Duinwetering! De vrije trap vliegt vervolgens over. Terwijl iedere Noordwijker hoopt op een gelijkmaker is het in de 37e minuut weer Van de Sande die 1-op-1 gaat met doelman Lars Jansen. De spits wacht te lang met schieten en dus kan de doelverdediger de bal wegtikken.

Noordwijk zoekt en zoekt, maar vindt niet
De tweede helft begint met een enorme onweersbui, dus na een goede minuut voetballen gaan de 21 voetballers weer terug naar binnen. Als de arbiter een kwartier later besluit dat het weer kan, gaan de laatste 45 minuten echt beginnen.

Noordwijk gaat direct op zoek naar grote kansen maar komt ondanks mogelijkheden voor Dylan Rietveld, Emiel Wendt en Kick Groot aanvankelijk niet echt dicht bij de gelijkmaker. Als de laatste twintig minuten zijn ingegaan komt de thuisploeg wel heel dichtbij via Van Oosten, die op de paal schiet en daarna de bal via de rug van Coremans naast ziet verdwijnen. Noordwijk gaat vervolgens echt drukken maar het lijkt er niet meer in te zitten totdat Rietveld oog in oog met Coremans komt. Ook zijn inzet raakt uiteindelijk de paal.

Tekst en interview: Sander van der Plas

Bekijk ook: Samenvattingen van Quick Boys, Noordwijk en FC Lisse uit KNVB Beker