Noordwijk en FC Lisse zijn dinsdagavond uitgeschakeld in de eerste ronde van de KNVB Beker. Beide teams moesten voor eigen publiek hun meerdere erkennen in een eerstedivisionist: op de Duinwetering won ADO Den Haag met 0-1 en op Ter Specke Dordrecht met 1-3.

Vooral in Noordwijk leefde het gevoel dat er (veel) meer in had gezeten. ADO Den Haag kwam weliswaar in de zestiende minuut op voorsprong via een kopbal van Jort van der Sande, maar werd vervolgens ook na iets meer dan een halfuur spelen tot een tiental gereduceerd na een rode kaart voor Gennaro Nigro,

Noordwijk had ook voor de rode kaart zijn momenten gehad, maar sloeg niet toe. Naarmate de tweede helft vorderde, drukte de thuisploeg steeds meer het gaspedaal in op jacht naar de gelijkmaker. Mogelijkheden waren er kort na elkaar voor Emiel Wendt en Sem van Oosten.

Uiteindelijk was Vrouwe Fortuna niet op de hand van Noordwijk. In de slotfase raakte zowel Van Oosten als Dylan Rietveld de paal en zodoende ontsnapte ADO Den Haag.

Ploeg van Polak kan prima mee
FC Lisse verweerde zich kranig tegen FC Dordrecht, dat dit seizoen sterk voor de dag komt in de Keuken Kampioen Divisie en de meeste treffers produceerde. Lisse is zelf de hekkensluiter van de Betnations Divisie, maar kon desondanks prima mee met de bezoekers.

FC Lisse kreeg in de eerste helft goede mogelijkheden via Max Hudepohl, Dyllandro Panka en Justin van der Putten, maar wist niet af te drukken. Het was daarom zuur dat de enige treffer voor rust via een fout van doelman Joost Meendering tot stand kwam. Hij verwerkte een voorzet niet goed, waardoor René Kriwak kon profiteren: 0-1.

In de tweede helft waren de meeste kansen voor Dordrecht, dat lat en paal raakte. In de blessuretijd ‘regende’ het opeens doelpunten. Kriwak maakte nog twee treffers en tussendoor was ook Remi van Ekeris trefzeker.

Noordwijk – ADO Den Haag 0-1 (0-1)

FC Lisse – Dordrecht 1-3 (0-1)
Goal: Remi van Ekeris