Één van de mooiste weken uit zijn leven noemt Nigel Hardenberg de zeven dagen die net achter hem liggen. De aanvaller van ODIN’59 schoot zijn ploeg in de KNVB-beker eigenhandig met twee goals langs eredivisionist FC Emmen. ,,Ineens ben je het middelpunt.”

Een week later is alles weer bij het oude teruggekeerd, heeft de 24-jarige voetballer zelfs alweer een wedstrijd afgewerkt, afgelopen zaterdag tegen SJC. ,,Dat was geen makkelijke wedstrijd, SJC stond goed compact”, erkent Hardenberg. ,,We waren heel blij met die 1-0-overwinning. Het was misschien niet terecht, maar wel een belangrijke driepunter na zo’n bekerduel. We hadden de drie duels daarvoor verloren tegen Jong Groningen, ONS Sneek en DVS’33.”

‘Rapper Hardenberg’
Na drie moeizame weken voor de club uit Heemskerk draaide de flow rondom de derdedivionist een week geleden in Emmen. Na een 1-1 ruststand voelde Hardenberg dat er wat te halen viel in Drenthe tijdens het treffen in de KNVB-beker. De aanvaller zorgde zelf voor de 1-3 eindstand door een penalty binnen te schieten en een vrije trap binnen te koppen.

,,Alle ogen waren ineens op mij gericht. Ik werd geïnterviewd door de NOS, Hart van Nederland en Radio 538 belde mij.” Een  andere journalist van de FOX Sports vroeg hem zelfs om te gaan rappen, een muziekstijl die door Hardenberg in z’n vrije tijd ook wordt beoefend.

,,Ja man, daar had ik echt niet op gerekend. Hij vroeg het gewoon. Maar goede freestyle, hè? Ik heb alleen nog geen platencontract aangeboden gekregen”, lacht de aanvaller hardop. ,,Daarna mocht ik nog de loting doen bij FOX Sports. Die had ik voor zaterdag pas één keer gezien. Wij zaten er nooit in namelijk, maar de vorige ronde heb ik wel gekeken omdat de broertjes Teijsse het toen deden.”

,,Ik vond het best wel spannend, omdat ik de balletjes van ODIN er ook uit moest halen. Ik had dus een beetje ons lot in handen.” Uiteindelijk rolde SC Heerenveen uit de koker voor de derdedivisionist uit Heemskerk. ,,Dat vind ik wel een mooie ploeg hoor. Een beetje de underdog van de Eredivisie.”

Whatsapp
Na een week waarin Hardenberg in een roes leefde, moest de focus na het weekend weer volle bak op de competitie. Waar veel clubs een weekje vrijaf hebben, moet ODIN’59 de wedstrijd van september inhalen tegen FC Lisse. Toen werd het duel afgelast vanwege de hevige regenval.

Voor de aanvaller is het in ieder geval opnieuw een wedstrijd waar hij naar uitkijkt. In 2015 verliet hij Ter Specke voor een avontuur bij OFC in Oostzaan. Een seizoen later vertrok hij naar ODIN’59, de vereniging waar hij nu dus al twee jaar met plezier voetbalt. Toch kijkt de vrolijke voetballer met een goed gevoel terug op zijn tijd in de Bollenstreek.

,,Het mooie was dat ik na de wedstrijd tegen FC Emmen gelijk al Whatsappjes kreeg van een paar jongens uit Lisse. Ik heb ook echt zin in zaterdag, echt zin om weer op dat veld te staan. Ook voor de supporters.”

,,ODIN’59 staat voor een goede derde helft. Dat vinden we ook goed voor de teambuilding.”

Na de bekerstunt verschenen op social media ook al berichtjes van Lisse-supporters die Hardenberg maar wat graag weer terugzagen in het gele Lisse-shirt. ,,Dat is eigenlijk al een paar seizoenen zo. Het lijkt erop dat ik geliefd ben. Ook in mijn tijd bij OFC kreeg ik al van dat soort berichtjes.”

Derde helft
Toch als het zaterdag half drie is, zal Hardenberg als geen ander strijden om de driepunter op Ter Specke weg te kapen. ,,We hebben de punten hard nodig. Volgens mij staat FC Lisse één punt onder ons. Als we winnen, pakken we de aansluiting met de middenmoot. We weten dus hoe belangrijk het duel van zaterdag is.”

Winst of niet, na afloop zal Hardenberg sowieso nog even in de kantine bij Lisse verschijnen. ,,Dat doen wij als ploeg sowieso vaak. ODIN’59 staat voor een goede derde helft. Dat vinden we ook goed voor de teambuilding. Maar de kantine van FC Lisse zal voor mij wel even iets specialer zijn dan vele andere kantines in de competitie.”

Archieffoto: Hubert Habers

Lees ook: ‘Prijs over vertrekwens: ,,De club heeft zich heel meewerkend opgesteld”‘
REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Za. 15 jun.
Sp. Duinwetering
DoCoS14.30VVSB (zat.)