Quick Boys kan terugkijken op een prima seizoen. Na vele jaren van wisselvalligheid op Nieuw Zuid is het trainer Thomas Duivenvoorden in zijn eerste jaar gelukt om zijn ploeg aantrekkelijk en zeer herkenbaar voetbal te laten spelen. Dat leverde (nog) geen hoofdprijs op, maar wel een verdienstelijke derde plaats in de competitie. In de laatste thuiswedstrijd werd het eigen publiek verwend met een aanvallend Quick Boys dat overtuigend en met fraai aanvalsspel GVVV in de tweede helft opzij zette met een 4-1 overwinning. Dat de blauw-witten in 2024 geen kampioen werden, kwam vooral omdat de ploeg een aantal thuiswedstrijden met klinkende cijfers onderuit was gegaan, maar dat was zaterdag tegen de ploeg uit Veenendaal dus niet het geval. Als kers op de taart werd er ook nog een periodetitel behaald, namelijk de vervangende eerste periode van De Treffers dat definitief tweede werd in de eindrangschikking.

Ook tegenstander GVVV kan terugkijken op een geslaagde jaargang. De ploeg eindigt als promovendus in de subtop en startte sterk op een zonovergoten sportpark Nieuw Zuid. Sterker, in de eerste helft waren de Veenendalers op z’n minst gelijkwaardig. Twee ploegen met een fijne spelopvatting die zonder druk vrijuit konden voetballen leverde een leuk duel op. De eerste echte poging tussen de palen was direct raak. Quincy Veenhof schoot met zijn linker na een goed kwartier de bal feilloos in de kruising en liet doelman Paul van der Helm daarmee kansloos: 0-1.

Snel Katwijks antwoord
Lang duurde de achterstand voor Quick Boys niet, want even later tekende Ravelino Junte, die met wat fortuin de bal voor de voeten kreeg, alweer voor de 1-1. Junte had ook voor de voorsprong voor rust kunnen zorgen. Nadat doelman Ruben van Kouwen zijn zestien uit was gekomen om een bal weg te koppen, plaatste de aanvaller van de thuisploeg de bal prima richting doel, maar zag zijn inzet door een verdediger nog net van de lijn worden gekopt.

Na rust werd het verschil gemaakt door Quick Boys. Na vier minuten al werd een briljante steekbal van, wederom Junte, door collega Nick Broekhuizen knap verwerkt en in een doelpunt omgezet: 2-1. De achterstand deed trainer Gery Vink van GVVV besluiten om maar liefst vier wissels in één keer toe te passen.

Score opgevoerd
Helaas voor Veenendaal (het blauwe kamp dan, de rode kant wist wel te winnen van een Katwijkse tegenstander zaterdag) sorteerde deze wissels geen zichtbaar effect. Zoals eerder gememoreerd kwam GVVV dat in de eerste helft nog zo goed meedeed er nauwelijks meer aan te pas en kon Quick Boys het thuispubliek verwennen. Koen Blommestijn stond vogeltje-vrij en tekende voor zijn zevende goal (de spits kwam in de winterstop pas de Katwijkers versterken). Nick Broekhuizen trof nog een keer hard de paal van dichtbij en verdediger Jason Meerstadt zag zichzelf voor de tweede keer terug op het wedstrijdformulier dit seizoen als doelpuntenmaker: 4-1.

Al met al een prima middag voor Quick Boys. De publiekwissel waarvan je wist dat ie ging komen kwam ook. Sem van Duijn, naarstig op zoek naar een doelpuntje, kreeg vlak voor het scheiden van de markt een verdiende publiekswissel onder groot applaus. Het kind van de club wist zich als talent binnen één seizoen dusdanig te profileren dat AZ zijn volgende werkgever zal zijn. Zo heeft ieder voordeel ook zijn nadeel en zal Quick Boys op zoek moeten gaan naar een vervanger. Hoe dan ook, de sfeer na deze laatste thuiswedstrijd onder de supporters was er één van tevredenheid en dat was toch al weer een tijdje geleden op Nieuw Zuid.

Tekst: Marcel van der Vijver