Het was een mooi gezicht. Het businesshome van FC Rijnvogels dat langzaam volloopt met bestuursleden, voetballers van nu en spelers uit het verleden. Twee goede doelen – Stichting Juul en het Willem Alexander Kinderfonds – brachten hen bij elkaar. Anderhalf uur laten kruisten twee generaties onder een lentezonnetje de degens op het veld en zorgden uiteindelijk voor een schitterend bedrag van € 5.200,- ten behoeve van het goede doel. Dat geld is meer dan welkom en wordt gebruikt voor onderzoek naar kinderkanker en de opbouw van het kinderziekenhuis in het LUMC.

De selecties logen er niet om. Bij de All Stars verschenen er namen op het veld die in hun tijd niet hadden misstaan in een Elftal van het Jaar. Denk aan een voorhoede met Hans Zwaan, Jerrel Linger, Rocky Pitti en Geert-Jan Bakker. Daar had elke club in de jaren negentig voor getekend. Maar ook achterin stond er een stevig fundament met mannen als Hans van der Plas, Carlo van Zelst, Erwin van der Lugt en Andries Wendt. Het lichaam was natuurlijk wat veranderd, maar de geest verleert het voetbal niet.

Daartegenover stond een fit en jong Elftal van het Jaar. Dat zorgde voor een ongelijke strijd, maar het was een mooi gezicht om jongens als Kevin Winter, Robbert Susan, Robin van Vliet, Frank de Groot, Giovialli Serbony, Hanne Hagary en Jeffrey Jongeneelen samen in een elftal te zien spelen. De wedstrijd eindigde uiteindelijk in een 5 – 2 overwinning voor het Elftal van het Jaar.

Voetbalhumor en knuffels
Onvermijdelijk zorgt zo’n verzameling voetballers voor de nodige voetbalhumor en mooie verhalen. Zo moest Niek Oosterlee, de trainer van het All Stars team, het een paar keer ontgelden. Neem bijvoorbeeld Hans van der Plas die pontificaal voor de ogen van de keuzeheer zijn warming up ging doen om een invalbeurt af te dwingen. Of Andries Wendt die openlijk kritiek uitte op de speelwijze van de trainer bij een een 3 – 0 achterstand. Het zijn ook dit soort details dat deze avond zo bijzonder maakt.

Terwijl er op het veld lekker gevoetbald werd, collecteerde een team van kinderen voor het goede doel. Gewapend met een collectebus en een rugzak vol knuffels trokken de kids over het sportpark, hetgeen op de nodige sympathie kon rekenen. Daarbovenop doneerden de clubs uit de regio elk een mooi bedrag, kwam er een donatie van Business & Breakfast uit Leiden en rondde Niek Jan van Kesteren als voorzitter van FC Rijnvogels het bedrag mooi af. Tot slot bracht het opstellen van Kees Zethof nog € 100,- in het laatje. Uiteindelijk bracht dat een bedrag van € 5.200,- bij elkaar. Iets waar we als Voetbal in de Bollenstreek enorm trots en dankbaar voor zijn.

”Wat een feest!”
Liaan Jansen, directrice van het Willem Alexander Kinderfonds, was na afloop een gelukkig mens. ,,Dit hadden wij van tevoren niet kunnen bedenken. Wat een feest! We zijn enorm trots op de samenwerking tussen Stichting Juul, het WAKF en FC Rijnvogels en we hopen dat deze in toenemende mate verder uitgedragen gaat worden.” Wim Korndorffer van Stichting Juul sloot zich daar bij aan. ,,Ik wilde het bedrag van tevoren niet weten. Toen het eenmaal getoond werd, was ik blij verrast. Hier kunnen we het onderzoek weer een paar stappen verder mee helpen.”

VIDB
De website Voetbal in de Bollenstreek heeft natuurlijk als doel om het nieuws te brengen over het voetbal in de streek. Maar misschien nog wel meer hebben wij voor ogen om de Bollenstreek als geheel neer te zetten. En de krachten te bundelen. En juist dat kwam zo mooi naar voren afgelopen vrijdag 30 mei op De Kooltuin. Zowel op bestuurlijk als sportief niveau kwamen de clubs uit de streek bij elkaar. Onder het genot van een biertje in een voetbalkantine werden herinneringen opgehaald, kennis gedeeld en natuurlijk geld ingezameld. Maar bovenal werd er gevoetbald. En daar doen we het allemaal voor!

Foto’s: Dick en van Duijn. Hans Schalk en Johanna Wever (op Facebook volgt een uitgebreide fotoreportage)

All Stars VIDB

DSC00587

DSC00612

DSC00670

goal van vliet

Langeveld

linger_groot

Pitti

Van der Weiden

elftal van het jaar

 

POPULAIRE BERICHTEN