Deze week hebben we de Messi van het zaalvoetbal en een opzienbarende tweet van een clubvoorzitter uit de Bollenstreek. Het oer-Hollandse spel Lingo wordt in Rijnsburg nieuw leven ingeblazen. Maar het hoogtepunt van onze etalage is misschien wel een filmpje uit 2008. Wat een sfeer was er op Nieuw-Zuid voor het treffen tussen Quick Boys en NAC. Hopelijk kunnen de mannen van VVSB komende week ook in zo’n entourage spelen.

1. Falcao

Op 30 december organiseert VIDB in de sporthal op de Duinwetering een zaalvoetbaltoernooi. Inschrijven kan hier. Natuurlijk is het belangrijk om wat inspiratie op te doen. Een bal onder de voet doorhalen kan iedereen wel. Maar wat de Braziliaan Falcao in de zaal laat zien, is haast tovenarij. Wie uit de Bollenstreek komt in de buurt van deze ‘sambavoetballer’?

2. Annokkee viert Sinterklaas

De stoomboot van Sinterklaas heeft allang Spanje weer bereikt. Dat weerhoudt ons er niet van om een opmerkelijke Sinterklaastweet nog even erbij te pakken. FC Lisse-voorzitter Leon Annokkee had wel een heel bijzonder cadeau op zijn verlanglijst staan.

3. Rijnsburgse Boys speelt Lingo

Als er een filmpje in amateurvoetballand viral ging de afgelopen week, dan was het die van Rijnsburgse Boys. Een van de lagere team speelde een versie van Lingo die ons op de vrijdagavond wel kan bekoren. Maar met welk team hebben we te maken?

AMATEURLIFE: GROEN! GROEN! GROEN!

AMATEURLIFE: GRRRRRRROOEEENNN!!! #LingoDerde helft leven is geen goed leven. Maar ’t is ons leven!

Posted by FootballCulture on maandag 7 december 2015

Gebruik je de app? Klik hier!

4. Motivatiefilmpke

In Helmond weten ze wel hoe ze de manschappen op scherp moeten zetten. Stukje motivatiespeech, stukje gekkigheid, stukje muziek. Of je er van gaat winnen is het tweede. Maar zijn teamgenoten hebben hun wekelijkse vermaak in ieder geval gehad.

5. Throwback: Quick Boys – NAC Breda 2008

Komende week neemt VVSB het in de achtste finale van de KNVB-beker op tegen Capelle. Bijna acht jaar geleden was Quick Boys al een ronde verder en stuitte het in de kwartfinale op NAC. Vlak voor de wedstrijd staat een bijna sprakeloze Willem van Hanegem te genieten van de sfeer op Nieuw Zuid. Werkelijk schitterende beelden.


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 22 okt.
Districtsbeker
Voorschoten '971-1Kagia *w.n.s.
Oefenwedstrijd
OFC 1-1Quick Boys
Za. 26 okt.
GVVV14.30Noordwijk
SteDoCO14.30VVSB
Ter Leede14.30Jong Almere City FC
Ajax (ama.)14.30FC Lisse
Achilles Veen14.30FC Rijnvogels
DSO14.30Valken'68
Kagia14.30Wateringse Veld
FC Oudewater14.30VVSB (zat.)
Kozakken Boys15.00Katwijk
Quick Boys15.00Scheveningen
Van Nispen (zat.)15.00Berkel
Warmunda15.00LSVV '70
Rijnsburgse Boys15.30AFC
Zo. 27 okt.
Alphense Boys14.00SJC
DOSR14.00Hillegom
Laakkwartier14.00Foreholte
Wippolder14.00Teylingen
Voorschoten '9714.00Van Nispen (zon.)