De paarsgele trein uit Noordwijkerhout blijf maar doordenderen. Ook hekkensluiter Chabab moest er zondag in Amsterdam aan geloven. VVSB won het uitduel van de hekkensluiter vrij simpel met 0-2.

Door de overwinning profiteert de ploeg van coach Wilfred van Leeuwen optimaal van het puntenverlies van koploper AFC, dat tegen Leonidas niet verder kwam dan 3-3. Nummer twee, JVC Cuijk, wist zaterdag ook niet te winnen, waardoor VVSB steeg naar de tweede plaats, op slechts vijf punten van AFC.

Maar zo sprankelend als het spel was vorige week tegen Leonidas, was het nu eerder flets, zegt linksback Jelmer Vijlbrief. ,,Het was een matige wedstrijd. We hadden vooral in het begin veel moeite. Kwamen niet in ons spel.”

Score beperkt

Totaal uit het niets viel na tien minuten de 0-1. Koen Bosma, de man in vorm, mocht vanaf elf meter aanleggen en liet zijn twaalfde seizoenstreffer aantekenen. Aanvoerder Vladimir Jozic velde vlak voor rust definitief het vonnis door de tweede treffer voor zijn rekening te nemen. Dat bleek ook de eindstand. VVSB kon na rust, zelfs met een man meer, de score niet uitbouwen.

,,Bij vlagen hebben we na rust aardig gevoetbald. We kregen alleen zoveel ruimte, dat we niet goed wisten wat we ermee aan moesten. Ik geloof dat we wel vijftig keer buitenspel hebben gelopen”, blijft Vijlbrief kritisch. ,,Als je het goed had uitgespeeld, had het zo 0-5 kunnen en moeten zijn. Vorige week deden we dit veel beter.”

Mooi of lelijk, feit is dat de Noordwijkerhouters met de zege akelig dicht bij koploper AFC zijn gekomen. Toch wil Vijlbrief nog niet praten over een kampioenschap. ,,We hebben het er nog niet echt over. We moeten dit eerst nog vier of vijf weken volhouden.”

Topploegen

Chabab was de eerste in een reeks van op papier mindere tegenstanders die het pad van VVSB kruisen de komende weken. Maar een garantie op goede resultaten is dat volgens de verdediger niet. ,,Wij hebben moeite met ploegen die zich ingraven en ons het spel laten maken. Tegen de topploegen hebben wij onze beste wedstrijden gespeeld.”

De pas 22-jarige Vijlbrief blijft realistisch. ,,Mochten we volgende week verliezen, is het verschil weer acht punten. Dat zie ik ons niet meer goedmaken.”

Toch kan hij het niet laten om te dromen over een kampioenschap. ,,Zie je ons al spelen tegen IJsselmeervogels? Als we ooit kampioen kunnen worden, is het wel dit jaar. Alle middelen zijn aanwezig om goed te presteren. We hoeven dit jaar voor niemand onder te doen, hebben van de toppers gewonnen. Het lijkt allemaal de goede kant op te vallen. Het zou toch geweldig zijn?”

Tekst: Tom van der Wilt

Archieffoto: Tino Stulen

POPULAIRE BERICHTEN