Het zijn interessante tijden in uitgeversland. Simpel gezegd: steeds minder mensen lezen de krant of een tijdschrift, steeds meer mensen vergaren hun nieuws via het internet. Het moge duidelijk zijn dat VIDB inspeelt op de laatste groep. Tegelijk zorgt dat ervoor dat het maken van die kwalitatief goede en betrouwbare content een uitdaging wordt en blijft. Want hoe worden de redacteuren betaald? Bij een krant is dat verdienmodel een stuk duidelijker (en eerlijker). Wil je de krant lezen? Dan koop je een krant. Met die opbrengsten wordt (o.a.) de krant gefinancierd. Degene die dus afneemt (de lezer) betaalt. Logisch.

Op internet ligt dit anders. De content die daar gemaakt wordt, is nagenoeg overal gratis te lezen. Hoe maak je het dan rendabel? Dat is een van de grootste uitdagingen van VIDB. En daar willen we jullie bij betrekken. Want jullie zijn tenslotte degenen die afnemen. Eerste ingeving: we plaatsen banners. Zoveel mogelijk. Want dat levert geld op. Als we voor onszelf spreken, zitten we daar helemaal niet op te wachten. Het maakt de site lelijk en wekt ergernis. Maar ja, het stelt ons wel in staat de kwaliteit te leveren waarvan we vinden dat onze lezers die verdienen. Een andere optie zijn advertorials. Een stuk maken over een bedrijf waar de lezer ook echt baat bij heeft. Neem Spek je Club weer als voorbeeld. Maar alleen daarvan kan de site niet draaien. Of gaan we toch voor hoe het ‘vroeger’ ging? Dat de afnemer betaalt. We vragen iedereen een euro per maand. Voor die euro kun je alles lezen. In principe de meest eerlijke. Maar zitten jullie daarop te wachten?

Natuurlijk is er een middenweg en zijn er andere mogelijkheden. Die keuzes kunnen wij prima maken. Maar niet voordat we naar jullie mening hebben gevraagd. Want jullie zijn degenen voor wie het platform is gemaakt. Wij vinden dat de Bollenstreek een platform verdient dat recht doet aan de clubs en de voetballiefhebbers die wekelijks op de sportparken komen. Vind jij dat ook? Laat dan eens horen hoe jij hier tegenaan kijkt en vul de onderstaande poll in. Je kunt meerdere antwoorden geven.

[yop_poll id=”12″]

Foto: Ron van der Linden

POPULAIRE BERICHTEN