FC Lisse begon de Topklasse, die zijn vijfde seizoen ingaat, voor het eerst met een overwinning. Excelsior Maassluis werd vandaag riant met 3-0 verslagen. Koen Fokkema had met twee treffers een groot aandeel. Uitblinker was Kevin Winter. Zowel tactisch als technisch viel alles op zijn plaats bij de op Ter Specke teruggekeerde middenvelder.

Coach Misha Salden was, ondanks de matige voorbereiding, vooraf al vol vertrouwen. De Noord-Hollander kreeg het gelijk aan zijn zijde, geholpen door een vroege goal van Koen Fokkema. De snelle flankspeler brak aan de linkerkant door en schoot zijn ploeg naar de 1-0. Het was een opsteker van jewelste voor de ploeg van Salden.

In het vervolg van de eerste helft liet ook Excelsior Maassluis zich niet onbetuigd. De bezoekers vielen aan en zetten veel druk. Dat Maassluis niet op gelijke hoogte kwam was vooral te danken aan sluitpost Mark de Vries. De keeper was weer in goeden doen. Inzetten van Kevin Vink en Marruchen Zimmerman pareerde hij met klasse. Vooral de kopbal van de kleine Zimmerman was indrukwekkend. Met een uiterste krachtsinspanning tikte De Vries de bal tot cornerbal, waardoor Lisse met 1-0 de rust inging.

Doodsteek

De tweede helft was net drie minuten oud toen Lisse de doodsteek uitdeelde. Weer was het die dekselse Fokkema die scoorde: 2-0. Excelsior Maassluis zou deze klap niet meer te boven komen. De ploeg probeerde nog van alles om het tij te keren, maar FC Lisse gaf geen krimp en hield met gemak stand. Met nog een klein half uurtje op de klok maakte Winter het feest aan Lisse- zijde compleet door de 3-0 binnen te werken.

Winter toonde zich na afloop uitermate tevreden. ,,Ik heb een goed gevoel overgehouden aan deze wedstrijd. We hebben vandaag weinig weggegeven en Mark de Vries stond er ook nog eens. Die 2-0 was inderdaad de doodsteek voor Maassluis. Je weet dan dat ze dan moeten komen. Met de snelheid van ons voorin weet je dat je dan nog meer kansen gaat krijgen.

,,Vorige week zei ik al dat een voorbereiding mij niets zegt”, vervolgde Winter. ,,De focus lag op deze eerste wedstrijd. Die hebben we winnend afgesloten en daar ging het om vandaag. Voor mijzelf is het een tijdje geleden dat ik de eerste competitiewedstrijd heb gewonnen. Ik had het vandaag goed naar mijn zin. Als je het fysiek en mentaal nog kunt opbrengen blijft voetbal een prachtig spelletje. Ja, volgende week wacht IJsselmeervogels, dat is voor mij een speciale wedstrijd.”