De zondagclubs moeten hun punten overwegend buitenshuis verdienen. Een interessant programma niettemin. 

VVSB speelt een subtopper. De Noordwijkerhouters gaan op bezoek bij FC Lienden, dat eveneens veertien punten heeft. Het betreft hier een duel tussen de nummers vijf en zes van de ranglijst. VVSB won zijn laatste competitiewedstrijd tegen AFC, maar werd in de beker uitgeschakeld door Scheveningen. Bij Lienden verlengde oud-prof en nu hoofdtrainer Hans van der Haar reeds zijn contract.

Eersteklasser SJC ontvangt in eigen huis Woerden en er moet – na vier wedstrijden zonder zege – simpelweg worden gewonnen. ,, We hebben drie punten nodig om niet verder achterop te geraken, stelt aanvaller Stef van der Zalm. ,,Ik vind dat we een goede ploeg hebben. We hebben meer kwaliteit dan we tot nog toe hebben laten zien, zijn tot meer in staat.” Promovendus Woerden werd vorige week in de Districtsbeker na strafschoppen uitgeschakeld door Foreholte.

Zaak dus voor de Voorhouters om die lijn door te trekken. Eenvoudig wordt dat niet tegen TAC ’90, want de Hagenaars zijn met dertien punten koploper. Foreholte zal echter vertrouwen koesteren, want drie weken geleden werd de toenmalige lijstaanvoerder VUC ook al verslagen. De Voorhouters staan met acht punten in de middenmoot.

Competitiegenoot FC Lisse heeft met drie opeenvolgende zeges de smaak te pakken en staat nu vierde. Zondag wacht een bezoek aan Den Hoorn, dat vorig jaar lange tijd uitdager van Lisse voor de titel was. Den Hoorn is nog iets beter gestart en neemt met elf punten de derde plaats in. Een echte topper derhalve.

Wie stopt Hillegom?

In de huidige Derde Klasse A lijkt SV Hillegom niet te stoppen. Achttien punten uit zes duels is de optimale oogst. Zondag wacht de uitwedstrijd bij ASC en dat is op papier een ongelijke strijd. De Oegstgeestenaren staan met vier punten voorlaatste en kregen al 22 treffers om de oren. ASC is daarmee de gepasseerde ploeg. De meest scorende ploeg is…SV Hillegom!

Een van de twee naaste belagers van Hillegom is verrassend Van Nispen. De Zilkers presteren boven verwachting met vijftien punten uit zes duels. Zondag wacht vooral voor trainer René Ras een pikant duel. Zijn voormalige club Alkmania is namelijk de tegenstander. De club uit Oude Wetering is met slechts twee punten de rodelantaarndrager.

Teylingen verloor twee weken geleden de topper bij SV Hillegom en zit voorlopig in de wachtkamer. De Sassenheimers hebben zeven punten achterstand. Zaak voor Teylingen is om een goede serie neer te zetten. Zondag speelt de equipe van Laurens Mouter thuis tegen SJZ, dat zeven punten pakte uit de laatste drie duels.


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Za. 25 mei
Quick Boys3-1ONS Sneek
Noordwijk4-0Eemdijk
SteDoCo2-5FC Lisse
ASWH3-1SJC
Ter Leede2-0FC 's-Gravenzande
RKAV Volendam3-5FC Rijnvogels
Valken '684-3SVC '08
Van Nispen (zat.)1-2Lugdunum
VVSB (zat.)3-1Be Fair
VVC FC1-1Kagia
Koninklijke HFC4-0Katwijk
GVVV6-5Rijnsburgse Boys
VVSB6-2FC Lienden
Zo. 26 mei
FC Boshuizen1-2Hillegom
Teylingen2-1HVV
Foreholte1-1ONA