Een echte ‘Leidse derby’ is DoCoS – Valken ’68 niet. Maar wanneer je Valkenburg uitrijdt aan de zuidelijke kant, eindig je zo in de Sleutelstad. De afstand tussen de twee verenigingen bedraagt slechts 2.5 kilometer. Voor Valken is winst het enige dat telt in de race voor een periodetitel.

We beginnen het rondje in de Hoofdklasse. Voor Noordwijk is het klaar. De ploeg werd vorige week tegen RVVH kampioen van de Hoofdklasse A. Misschien is het in deze resterende twee competitierondes voor Kees Zethof het moment om wat jongelingen aan het grote werk te laten ruiken. De Noordwijkers nemen het op tegen nummer vijf van de Hoofdklasse: Achilles Veen. De ploeg uit het Brabantse Veen is nog in de race voor de derde periode. Daarin staat het twee punten achter op SteDoCo.

Voor Ter Leede staat de wedstrijd tegen RVVH in het teken voor het tonen van vormbehoud. De ploeg van Henk Wisman staat tweede en heeft een periodetitel al op zak. Vanaf 29 mei begint de nacompetitie. Om daarin te pieken is het tonen van vormbehoud cruciaal. Met de 2-1 overwinning van vorige week op Jodan Boys lijkt dat besef aanwezig in Sassenheim. Eerder dit seizoen verloor Ter Leede thuis nog van RVVH.

Op De Kooltuin speelt FC Rijnvogels de laatste thuiswedstrijd van een turbulent seizoen. Een jaargang waarin Hein van Heek werd ontslagen en Jimmy Simons de nieuwe trainer werd. Voor volgend seizoen zijn de verwachtingen hoog. Met een groep Katwijkse jongens zal er een aanval worden gedaan op de troon in de Hoofdklasse. De ploeg sluit voor eigen publiek af tegen Nootdorp.

Een jaar geleden maakte Marc de Kruijs de 2-0 thuis tegen RVVH

Voor Valken ’68 is het duel tegen DoCoS nog wel degelijk van belang. In de derde periode staat de ploeg van Arie van Duijn slechts drie punten achter op UVS. Daarnaast staat Valken tweede en dat lijkt genoeg om een vervangende periode te pakken van de waarschijnlijke kampioen: Die Haghe.

De Valkenburgers wonnen vorige week ruim van Lugdunum. In Valkenburg werd het 5-1. DoCoS speelde de afgelopen vijf duels, vijf keer gelijk. Eerder dit seizoen won Valken thuis met 2-1 van DoCoS.

In de Derde Klasse eindigt Kagia in de middenmoot. Na het gelijke spel van vorig week (0-0 tegen DSVP) hoeven de Lisserbroekers absoluut niet meer naar beneden te kijken, maar valt er ook weinig meer te winnen voor de oranjehemden. Het positieve nieuws kwam deze week vanaf het spelersfront: Sam van der Veek blijft toch bij Kagia. Dit weekend spelen ze tegen DWO.

Het Zilkse Van Nispen (zat.) smacht naar het einde van de competitie. Met een redelijk volle ziekenboeg is het vooral zaak om de jongens weer fit te krijgen of te houden voor de nacompetitie. Hoe hoger de Zilkers eindigen in de competitie hoe lager geklasseerd de tegenstander is uit een andere Derde Klasse met een periodetitel op zak. Van Nispen (zat.) speelt thuis tegen de nummer twee van de competitie: FC Oudewater. Eerder wonnen de geelhemden nog met 3-0 van FC Oudewater.

Foto Valken’68: Saam de Mooij
Foto Ter Leede: Hans Schalk

Lees ook: ‘Kagia-middenvelder komt terug op besluit en blijft toch’
REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys20.00TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk12.30Quick Boys
FC Lisse14.30VVSB
Rijsoord14.30FC Rijnvogels
HVC'1014.30Valken '68
Soccer Boys14.30Kagia
VVSB (zat.)14.30Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys15.00Jong Volendam
ONS Sneek15.00Ter Leede
Van Nispen (zat.)15.00DoCoS
SJC (zat.)16.00Warmunda
TEC18.00Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC14.00Quick '20
Hillegom14.00ASC
Foreholte14.00RKDEO
Altior14.00Teylingen
VSV14.00Van Nispen (zon.)