De competities onder de Topklasse moeten nog een weekje wachten, maar voor de voetballers op het hoogste amateurniveau begint de tweede seizoenshelft dit weekend al.

Rijnsburgse Boys begint het nieuwe kalenderjaar met een thuiswedstrijd tegen Capelle, de huidige nummer drie. De Rijnsburgers sloten 2014 in mineur af met een 0-4 nederlaag tegen HHC Hardenberg. Het publiek op de Middelmors zal dus revanche willen zien. De statistieken bieden zeker houvast. Rijnsburgse Boys won de laatste drie thuiswedstrijden tegen Capelle overtuigend.

De Rijnsburgers presenteerden donderdag de eerste aanwinst voor volgend seizoen. Nick Kuipers komt over van IJsselmeervogels. Ondertussen is Danny van der Vijver op de weg terug. De middenvelder maakte op het trainingskamp in Spanje zijn eerste speelminuten in negen maanden. Met Van der Vijver hoopt Rijnsburgse Boys, de huidige nummer zeven, in de tweede seizoenshelft terrein goed te maken. Bart Freke komt dit seizoen waarschijnlijk niet meer in actie.

Ook FC Lisse heeft iets goed te maken tegen de eerste tegenstander in het nieuwe kalenderjaar. De amateurs van Ajax zegevierden op 20 september met liefst 4-1 op Ter Specke. De Amsterdammers wonnen een week later ook van Genemuiden, maar dat was meteen de laatste keer dat de ploeg het zoet der overwinning mocht proeven. Ajax is daardoor teruggezakt naar de veertiende plaats.

FC Lisse staat tiende en kan bij winst de Amsterdammers op zeven punten zetten. De ploeg van scheidend coach Misha Salden kan bij een driepunter serieus omhoog kijken. Lisse was de laatste wedstrijden voor de winterstop beter op dreef. In de laatste speelronde werd volledig verdiend gewonnen van IJsselmeervogels. Coach Salden waagde zich aan de voorspelling dat zijn ploeg zeker niet zal degraderen.

De wedstrijd VVSB – EVV komt later vandaag in een aparte voorbeschouwing aan bod. Vrijwel alle andere clubs komen in oefenverband in actie. Zie daarvoor het programma rechts op de hoofdpagina.

Foto: Hans Heemskerk

vdvg

POPULAIRE BERICHTEN