De laatste speelronde van het seizoen alweer. We kunnen niet anders concluderen dat het seizoen voorbij is gevlogen. De meeste verhoudingen hebben zich uitgekristalleerd, maar voor een drietal clubs wordt de slotdag cruciaal. Katwijk en Noordwijk gaan uitmaken wie er rechtstreeks degradeert uit de Topklasse, terwijl Kagia kampioen hoopt te worden.

Drie punten is het verschil tussen Noordwijk en Katwijk. Een van de twee ploegen zal rechtstreeks degraderen, terwijl de ander in de nacompetitie het vege lijf moet gaan redden. Noordwijk heeft aan een punt genoeg tegen het al uitgespeelde Capelle.

De grote vraag is of Capelle volle bak zal gaan. Er is overigens nog wel wat oud zeer. In het seizoen 2009-2010, toen de tickets voor de Topklasse werden verdeeld, speelden beide ploegen ook tegen elkaar op de slotdag. Capelle was al geplaatst, kwam met 0-2 achter, maar trok uiteindelijk toch een gelijkspel uit het vuur. Daardoor ging niet Noordwijk, maar Katwijk naar de play-offs.

Katwijk speelt zelf bij Hardenberg, dat na de nederlaag bij Spakenburg ook uitgespeeld is. De titel zit er niet meer in. Katwijk zal zelf moeten winnen en vervolgens moeten hopen op ‘goed’ nieuws uit Noordwijk. Bij een gelijke stand op de ranglijst volgt een beslissingswedstrijd.

Rechtstreeks duel

Ook in 3A kan het nog alle kanten op. Kagia en SEV leiden de dans, op twee punten gevolgd door DWO. Zaterdag staat er in Lisserbroek een affiche op het programma om je vingers bij af te likken. Kagia ontvangt SEV. ,,Gevoelsmatig zijn we nu de favoriet”, zei Vincent van der Kamp vorige week na de 4-0 zege bij Oegstgeest. De Kagianen leken in maart nog gezien voor de titel, maar knokten zich knap terug. VIDB TV maakte al een uitgebreide voorbeschouwing op de wedstrijd en interviewde coach Jerry Ubink. Klik daarvoor hier.

Op Quick Boys na, spelen de overige regioclubs hun laatste wedstrijd van het seizoen. Rijnsburgse Boys werd vorige week bij GVVV beroofd van zijn laatste titelaspiraties en sluit af tegen Excelsior ’31. Het reeds gedegradeerde Ter Leede kan bij zijn laatste duel op het hoogste niveau nog een bomvol sportpark verwachten. Tegenstander Spakenburg kan bij puntenverlies van GVVV de titel pakken en zal ongetwijfeld veel supporters meenemen. Nummer acht FC Lisse treft thuis ONS Boso Sneek en zou in theorie nog naar de vijfde plaats kunnen stijgen.

Erewedstrijden

Voor FC Rijnvogels en Valken ’68, de kampioenen van 1B en 2C, is de druk eraf. Zij zullen in de laatste speelronde willen bewijzen de terechte titelhouders te zijn. Rijnvogels gaat op bezoek bij nummer drie Zwaluwen ’30. Valken ’68 gaat de vorige week in Delft veroverde titel nogmaals vieren voor eigen publiek tegen Naaldwijk.

Quick Boys sluit de reguliere competitie af tegen Huizen en gaat dan het vizier richten op de nacompetitie. De Katwijkers verloren twee keer op rij. Nieuw puntenverlies zal het zelfvertrouwen geen goed doen. Quick Boys kreeg donderdag een bittere pil te verwerken. Jaap van Duijn komt dit seizoen niet meer in actie.

 Foto: Aad de Winter/www.bobkat.nl

POPULAIRE BERICHTEN