De maand maart is aangebroken en dit betekent dat stilaan de eerste beslissingen in de competities gaan vallen. In de Topklasse is het voor onze zaterdagse regioclubs onderin dringen geblazen, terwijl de lager spelende regiotroeven allemaal nog een gooi naar de titel willen doen.

Op de Roodemoolen staat een derby tussen Ter Leede en Rijnsburgse Boys op het programma. De thuisploeg heeft met zeven punten uit de laatste drie wedstrijden de smaak te pakken en zal zijn weg naar boven ongetwijfeld willen vervolgen. Rijnsburgse Boys was ook aan een flinke inhaalrace bezig, maar werd afgelopen zaterdag door Barendrecht gestuit. De Uien verzuimden daardoor aan te haken bij de topploegen.

Voor Noordwijk wordt het hoog tijd om punten te gaan pakken. De komende vijf duels lenen zich daar op papier wel voor. Om te beginnen thuis tegen ONS Boso Sneek, de verrassende Friese promovendus. Eerder dit seizoen moest Noordwijk in Friesland het onderspit delven. Om uitzicht te houden op lijfsbehoud telt voor de Noordwijkers alleen de winst.

FC Lisse heeft zich door twee opeenvolgende zeges weer wat lucht verschaft. De ploeg van coach Misha Salden zou bij winst op Scheveningen zelfs een flinke stap richting de middenmoot kunnen te zetten. In ieder geval is Scheveningen een ploeg die Lisse ligt. In de Topklasse werd nog nooit van de kustbewoners verloren. Eerder dit seizoen werd het op Ter Specke 2-1.

De wedstrijd Katwijk – Excelsior ’31 komt later vandaag in een aparte voorbeschouwing aan bod.

Zeven punten

Hoofdklasser Quick Boys bracht vorige week het gat met Sparta Nijkerk terug tot zeven punten. Met nog acht speelronden voor de boeg wordt het vanuit Katwijks oogpunt tijd dat Nijkerk eens punten gaat verspelen. Of dat zaterdag gebeurt, valt te bezien. Het voor eigen publiek ongeslagen Nijkerk treft thuis nummer vijf Huizen. Quick Boys gaat zelf of bezoek bij VVA ’71.

In 1B zijn de rollen omgedraaid. Rijnvogels zag door een nederlaag in de slotseconden bij Swift de voorsprong verkleind worden tot zeven punten en hoopt een verdere inhaalrace te voorkomen. Op papier treft Rijnvogels zaterdag een uitstekende tegenstander om de draad weer op te pakken. Aalsmeer staat laatste en werd in oktober nog met 1-6 verslagen. Wel pakten de Aalsmeerders uit de laatste drie duels zes punten.

Op sportpark ’t Duyfrak staat een topper op het programma tussen de nummers drie (Valken ’68) en vier (SVC ’08) van de ranglijst. Valken staat zes punten van de kop af en SVC zeven, dus beide ploegen zullen om mee te blijven doen niet willen verliezen. De heenwedstrijd werd door Valken kansloos met 3-0 verloren. De Valkenburgers zijn echter goed in vorm, getuige de negen punten uit de laatste drie duels.

Kagia is met tien punten uit vier duels uitstekend op dreef in het nieuwe kalenderjaar en heeft zich daardoor weer gemengd in de titelrace. De achterstand op de koppositie van SEV bedraagt slechts drie punten. De Kagianen spelen zaterdag thuis tegen hekkensluiter Sportief, dat in zeventien duels al 76 tegendoelpunten incasseerde. Kagia won de uitwedstrijd met 5-0 en ook de return mag eigenlijk geen probleem zijn.

Foto: Hans Schalk

POPULAIRE BERICHTEN