Na FC Rijnvogels hopen nog drie regioclubs op zaterdag de platte kar van stal te kunnen halen. Rijnsburgse Boys, Valken ’68 en Kagia zijn allemaal nog in een felle titelstrijd verwikkeld. Voor Valken ’68 kan het zaterdag al zover zijn.

In de zaterdagse Topklasse staat er een aantal schitterende affiches op het programma. Omdat Katwijk – Noordwijk in een aparte voorbeschouwing aan bod komt, beginnen we met Rijnsburgse Boys. De Uien zijn onderdeel van een heuse Super Saturday. Rijnsburgse Boys gaat op bezoek bij GVVV, terwijl met Spakenburg – HHC Hardenberg nog een topwedstrijd gepland staat.

Bij winst in Veenendaal en een gelijkspel in Spakenburg kan Rijnsburgse Boys uitstekende zaken doen. Gezien de minieme krachtsverschillen lijkt het reëel dat een beslissingswedstrijd uitkomst moet gaan bieden. ,,Als wij twee keer winnen, dan spelen wij die beslissingswedstrijd. Daarvan ben ik overtuigd”, liet topschutter Raily Ignacio al optekenen.

Goede afloop

Tweedeklasser Valken ’68 kan mogelijk zaterdag de champagne al ontkurken. De Valkenburgers staan met nog twee speelronden te gaan drie punten los van HVC ’10. Bij puntenverlies van de Hoek van Hollanders en een eigen winst bij Vitesse Delft is de titel een feit. Coach Andries Wendt twijfelt niet aan een goede afloop. ,,Dit seizoen gaan we onverwacht promoveren naar de Eerste Klasse. Ik denk niet meer dat het fout kan gaan.”

Kagia heeft ook goede papieren, maar de beslissing in 3A valt hoe dan ook op de slotdag. Kagia en SEV gaan samen aan kop, terwijl DWO op twee punten volgt. Op de laatste speeldag ontvangt Kagia SEV. Een affiche om van te watertanden.

Voor het zover is, wacht voor Kagia eerst nog de uitwedstrijd bij Oegstgeest. Saillant detail: Kagia-coach Jerry Ubink is volgend seizoen op de Voscuyl werkzaam. Zijn toekomstige volgelingen zullen zich tegen hun nieuwe coach ongetwijfeld willen bewijzen.

Uitgespeeld

De overige regioploegen zijn reeds uitgespeeld, al wacht voor Quick Boys natuurlijk nog de nacompetitie. De Katwijkers zagen hun titelkansen vervliegen door een thuisnederlaag tegen ODIN ’59. Sparta Nijkerk kroonde zich tot kampioen. De laatste twee wedstrijden zal Quick Boys aangrijpen om vertrouwen te kweken voor de nacompetitie. Zaterdag speelt de equipe van Ted Verdonkschot uit bij Bennekom.

In de Topklasse is het lot voor FC Lisse en Ter Leede reeds bepaald. De Lissenaren verzekerden zich door een zege op Excelsior ’31 van nog een seizoen op het hoogste niveau. Voor Ter Leede is het doek al enkele weken geleden gevallen. Lisse gaat zaterdag op bezoek bij Kozakken Boys, terwijl Ter Leede naar Scheveningen afreist.

Voor FC Rijvogels wacht zaterdag nogmaals een feestje. De Kooltuinbewoners spelen met de titel op zak de laatste thuiswedstrijd. Tegenstander is het in last verkerende Voorschoten ’97. Trainer Hein van Heek en een aantal spelers hebben een verleden bij de opponent en degradeerden voor hun komst naar FC Rijnvogels met Voorschoten uit de Hoofdklasse. Voorschoten staat nog boven de streep, maar dat kan na een nederlaag zomaar anders zijn. Bewijst FC Rijnvogels de regiogenoot een vriendendienst? Of gaat het, zoals vanouds, voor eigen publiek volle bak?

Foto: Hans Heemskerk

POPULAIRE BERICHTEN