Een week lang hebben verschillende voetbalclubs uit de Bollenstreek kunnen genieten van de ranglijst. De meeste zaterdagclubs uit de Bollenstreek doen het lang niet gek in de competities. Welke club kan dit volhouden en wie loopt tegen de eerste tegenslagen aan of krijgt opnieuw een dreun te verwerken? Een voorbeschouwing

Vooral Rijnsburgse Boys zal een week lang met plezier naar het klassement hebben gekeken. Met een overwinning in en tegen Capelle gaat Rijnsburg nu aan kop in de Topklasse. Er werden negen punten gehaald uit vier wedstrijden. Alleen de uitwedstrijd tegen DSV ’33 uit Ermelo willen de Rijnsburgers snel vergeten. Dit weekend komt Barendrecht op bezoek. Een angstgegner voor Rijnsburgse Boys. Van de tien onderlinge ontmoetingen in de Topklasse won Rijnsburg er slechts twee.

Bij FC Lisse werd Han de Haan vorige week op indrukwekkende wijze herdacht. Niet alleen door de Lissenaren zelf, maar ook de supporters uit Hardenberg toonden respect aan de voormalig elftalleider van FC Lisse. Aan de wedstrijd zelf zal FC Lisse weinig goede herinneringen overhouden. De Lissenaren verloren thuis met 1-2 van HHC Hardenberg en vinden zichzelf nu terug op de 15e plek op de ranglijst. Zaterdag gaan de mannen van Arjan van der Laan op bezoek bij DVS’33. Laat dat nu net de club zijn die als enige punten heeft weten af te snoepen van Rijnsburgse Boys op dit moment.

Katwijk startte de competitie nog met wisselend succes. Maar na de 6-1 overwinning van de Katwijkers op SteDoCo staan de oranjehemden inmiddels alweer op de vierde plaats. Zaterdag spelen ze een ‘halve derby’ uit bij Scheveningen. ,,Je moet de mouwen opstropen en je weet dat het een hele lastige wedstrijd gaat worden”, laat Robbert Susan weten aan Katwijk TV. Katwijk is dus gewaarschuwd.

De echte derby van dit weekend vindt echter plaats bij Quick Boys tegen Ter Leede. Beide clubs zijn prima begonnen aan het nieuwe seizoen in de Hoofdklasse. De clubs staan op een gedeelde eerste plek. Die moeten ze wel delen met twee andere Bollenstreekclubs:  FC Rijnvogels en Noordwijk. Alle vier haalden ze volle score uit twee wedstrijden. Vorig jaar werden de punten netjes verdeeld. Ter Leede won in Katwijk met 0-1. Quick Boys won juist weer in Sassenheim met klinkende cijfers: 0-4. Later vandaag volgt een uitgebreide voorbeschouwing op dit duel.

Bij FC Rijnvogels had niemand zo’n start verwacht. De vijfde plek werd als een realistische doelstelling gezien. Op de Kooltuin zal men in ieder geval genoten hebben van de stand deze week. En waarom kan FC Rijnvogels dat goede begin niet gewoon vastgehouden? Dan moet er wel een goede uitslag worden neergezet in de uitwedstrijd tegen Spijkenisse. Die club verloor bij de seizoensopening weliswaar van VV Noordwijk, maar won vorige week knap bij ASWH. Maar goed, laat de 6-1 overwinning van FC Rijnvogels afgelopen week op Haaglandia maar voldoende vertrouwen geven voor de uitwedstrijd tegen Spijkenisse.

Ook bij VV Noordwijk mogen ze tevreden terugkijken op de eerste twee wedstrijden. Dit in tegenstelling tot de gastheren van VV Noordwijk. Deltasport verloor beide wedstrijden. In het seizoen 2000-2001 speelde Deltasport uit Vlaardingen ook in de Hoofdklasse tegen Noordwijk. Toen wonnen de Noordwijkers de thuis- en uitwedstrijd met 3-0. Deltasport degradeerde in 2008 nog naar de 2e Klasse. Vorig jaar promoveerde de club uit Vlaardingen naar de Hoofdklasse via de nacompetitie.

Valken ’68 krijgt bezoek van Hoofdklasse-degradant FC ’s-Gravenzande. Die ploeg wordt vanaf het begin van de competitie al gezien als titelkandidaat. Dat lieten ze vorige week ook zien toen ze makkelijk wonnen van Forum Sport met 2-0. Valken ’68 won het openingsduel van dit seizoen tegen ARC. Vorige week verloren de mannen van De Geus met 2-1 van Zwaluwen ’30. Valken-trainer De Geus baalde openlijk op deze website: ,,Het had ook andersom kunnen zijn.”

Vooral Mark Zonneveld van Kagia zal met veel plezier terug denken aan het vorige weekend. Met een ‘valse hattrick’ bezorgde hij Kagia een 4-1 overwinning tegen Oegstgeest. Het was een prima seizoensopening voor Kagia op die manier. Het weekend daarvoor konden de Lisserbroekers niet in actie komen omdat de wedstrijd tegen Lugdunum werd afgelast. Vorig jaar verloor Kagia het openingsduel nog met 7-1. De Lisserbroekers leren dus van hun fouten. Tegen Rohda ’76 mag de goede seizoensopening een dito vervolg krijgen.

Ook VVSB speelt deze week op zaterdag. Die club komt in een andere voorbeschouwing aan bod.

Tekst: Frank Venema

Foto: Hans Heemskerk (Rijnsburgse Boys – Barendrecht in 2014)


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Di. 19 nov.
Oefenwedstrijd
VUC0-1Quick Boys
Do. 21 nov.
Districtsbeker
Van Nispen (zon.) 2-2SEP *wns
Za. 16 nov.
ODIN '5914.30FC Lisse
Barendrecht14.30VVSB
Ter Leede14.30DVS '33
DUNO14.30FC Rijnvogels
Valken '6814.30Te Werve
Van Nispen (zat.)15.00Kagia
Blauw Zwart15.00VVSB (zat.)
Warmunda15.00Meerburg
Rijnsburgse Boys15.30Katwijk
Jong Sparta15.30Noordwijk
Quick Boys15.30AFC
Zo. 24 nov.
SJC14.00Hoogeveen
Foreholte14.00Hillegom
RKDEO14.00Teylingen
Sporting Leiden14.00Van Nispen (zon.)