Gisteravond viel op deze site al uitgebreid te lezen hoe de stand van zaken in de onderste regionen van de zaterdagse Topklasse is. In deze voorbeschouwing behandelen we de overige twee regiotroeven op het hoogste niveau én de lager acterende clubs, die overigens allemaal nog om de titel strijden.

Het leven lacht FC Lisse na drie opeenvolgende zeges weer toe. De ploeg van coach Misha Salden staat inmiddels zevende en heeft zich ontworsteld aan de degradatiezorgen. ,,Ik heb niet het idee dat wij nog risico lopen”, zei Tom Broekhuizen, die bij Scheveningen voor de enige goal van de wedstrijd tekende (0-1). Om definitief zeker van lijfsbehoud te zijn, heeft Lisse nog wel een aantal puntjes nodig. Het thuisduel tegen titelfavoriet Spakenburg belooft een interessante worden.

Wat als? Wat als Rijnsburgse Boys twee weken geleden de thuiswedstrijd tegen Barendrecht gewoon had gewonnen? Dan had de ploeg van coach Niek Oosterlee op vier punten van koploper GVVV gestaan. Nu zijn het er zeven en met nog evenzovele wedstrijden voor de boeg lijkt het moeilijk om het verloren terrein nog goed te maken. Zaterdag is in een heuse subtopper Excelsior Maassluis de tegenstander. De ploeg van Cesco Achterberg staat zesde, een positie lager dan Rijnsburgse Boys. Beide ploegen hebben 35 punten.

In de Hoofdklasse A speelt Quick Boys een belangrijke thuiswedstrijd tegen de amateurs van Ajax. De Amsterdammers willen –  net als Quick Boys – maar wat graag naar de Topklasse, maar lijken met een achterstand van twaalf punten al gezien voor de titel. Quick Boys heeft met zeven punten minder dan Nijkerk nog een theoretische kans, maar kan zich geen misstappen permitteren. De opdracht voor zaterdag is allesbehalve eenvoudig. Hoewel de uitslag (3-2 voor Ajax) wellicht anders doet vermoeden, werd Quick Boys in de heenwedstrijd bij vlagen overklast.

Derby

FC Rijnvogels herstelde zich tegen Aalsmeer (4-0) van de misstap tegen Swift en zal dus weer met de borst vooruit afreizen naar Leiden voor de derby tegen GHC. Merkwaardig is dat Rijnvogels het vaak thuis lastig heeft tegen de equipe van Dennis Olman, maar in Leiden doorgaans eenvoudig wordt gewonnen. Met een zege op GHC komt Rijnvogels weer een stapje dichter bij de vurig gewenste titel. De voorsprong op Swift bedraagt met nog zeven speelronden te gaan zeven punten.

Tweedeklasser Valken ’68 is met vijftien punten uit zes duels uitstekend op dreef in het nieuwe kalenderjaar. Enkel tegen Monster werd een misstap begaan. Valken staat derde en loert op een misstap van koploper HVC ’10. Begin volgende maand staat een bezoek aan Hoek van Holland op het programma. Het zou vanuit Valkenburgs perspectief mooi zijn als het verschil tegen die tijd kleiner is dan de huidige zes punten van nu. Valken ’68 speelt zaterdag uit bij nummer zes VDL.

Slechts een puntje scheidt Kagia in 3A nog van de koppositie. De Lisserbroekers wonnen vorige week met 8-1 van hekkensluiter Sportief, maar desondanks was Rutger Goudriaan – de maker van vier goals – niet helemaal tevreden. Die gretigheid zal Kagia in de titelrace alleen maar van pas komen. Zaterdag wacht een lastige opgave als in Leiden-Noord Roodenburg de opponent is. De blauw-zwarten presteren met een zesde plaats teleurstellend, maar zijn voor eigen publiek moeilijk te verslaan

Archieffoto: Hubert Habers/FC Lisse

POPULAIRE BERICHTEN